21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleJane Fonda va fi premiată pentru întreaga carieră

Jane Fonda va fi premiată pentru întreaga carieră

Premiul Cecil B. DeMille onorează întreaga carieră a unui actor sau cineast și este decernat anual de către Asociația presei străine de la Hollywood, care acordă și Globurile de Aur. Premiul a fost numit în onoarea lui Cecil B. DeMille, unul dintre cei mai mari realizatori de film.

În 2021, trofeul îi va fi înmânat actriței Jane Fonda. Actrița mai are în palmares 2 premii Oscar, pentru rolurile principale din filmele „Klute” (1972) și „Întoarcerea acasă” (1979) și 7 Globuri de Aur, dintre care două pentru filmele anterior menționate. De asemenea, Jane Fonda a primit premiul Institutului american de film pentru întreaga carieră în 2014 și premiul Stanley Kubrick pentru excelență în cinema, acordat în cadrul ceremoniei BAFTA din 2019.

 „De peste cinci decenii, munca lui Jane a fost amplificată de activismul său social neobosit, ea folosindu-și vocea pentru a aborda unele dintre cele mai importante probleme ale epocii noastre’, a declarat într-un comunicat Ali Sar, președintele Asociației presei străine de la Hollywood. „Talentul ei de netăgăduit i-a adus cea mai mare recunoaștere, dar, în timp ce viața sa profesională a avut numeroase cotituri, activismul ei a rămas de neclintit’, a mai spus acesta.

Ceremonia Globurilor de Aur din 28 februarie va fi transmisă de postul NBC, însă nu s-a comunicat încă unde va avea loc, date fiind măsurile de distanțare și siguranță impuse de pandemie.

 

Activistă înrăită

 

Fonda a câștigat notorietate în anii 1970 când a călătorit în Vietnamul de Nord în timpul protestelor împotriva războiului din Vietnam și a pozat lângă un pistol antiaerian. La acel moment a fost extrem de criticată și și-a cerut scuze în mod repetat pentru gestul făcut.

În 2014 a lansat organizația Fondul Jane Fonda pentru femei regizoare al IndieCollect, menită să sprijine restaurarea filmelor conduse de femei din întreaga lume.

Actrița care a scris o carte despre modul în care oamenii se pot implica în activism – a fost arestată de mai multe ori în timpul protestelor și speră că acțiunile ei au crescut conștientizarea. Una din arestări a avut loc în 2019 la Capitol, în timp ce protesta pașnic asupra schimbărilor climatice

Pentru a 80-a aniversare, Fonda a strâns 1 milion de dolari pentru fiecare organizație non-profit, Georgia Campaign for Adolescent Power & Potential și Women’s Media Center. De asemenea, face parte din consiliul de administrație și a făcut o donație de 1 milion de dolari pentru Donor Direct Action, o organizație care sprijină organizațiile de femei din prima linie pentru a promova egalitatea femeilor.

 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...
Ultima oră
Pe aceeași temă