Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Israel: Finanţarea concursului Eurovision, scoasă din impas

Televiziunea publică israeliană a anunţat că s-a găsit o soluţie pentru deficitul de 12 milioane de euro care punea în pericol desfăşurarea concursului Eurovision 2019 în Israel, informează DPA.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 14.08.2018 - 19:40

O purtătoare de cuvânt a televiziunii publice Kan, care ar urma să transmită competiţia, a declarat că banii pentru depozitul de 12 milioane de euro pentru Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU) vor fi luaţi din bugetul pe 2019.

Kan a purtat negocieri cu Ministerul de Finanţe cu privire la problema finanţării, care a ţinut prima pagină în Israel din cauza temerilor că ţara ar putea pierde prima oportunitate de a organiza concursul după 1999.

Declaraţia vine cu câteva ore înainte de un termen limită pentru Kan de a face plata sumei marţi, după ce televiziunea publică solicitase o prelungire de două săptămâni.

Guvernul nu a fost de acord să plătească pentru organizarea evenimentului, al cărui cost se ridică la peste 25 de milioane de euro.

Într-o declaraţie, Kan s-a declarat încrezătoare că executivul israelian "îşi va îndeplini obligaţiile exprimate în mass-media cu privire la bugetarea competiţiei".

Ministerul Finanţelor nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

Miniştrii israelieni au solicitat ca televiziunea publică să finanţeze concursul din propriul buget, în timp ce Kan a declarat că nu poate plăti pentru organizarea Eurovision.

După ce Netta Barzilai a câştigat Eurovision-ul din acest an cu piesa ei de succes "Toy", găzduirea următoarei ediţii de către Israel a fost marcată de o serie de controverse.

Apartenenţa Kan la Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune - o condiţie pentru găzduirea competiţiei - a fost incertă până când premierul Benjamin
Netanyahu a retras legea prin care Kan rămânea fără departamentul de ştiri.

Comentarii

loading...