15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleÎntreținerea bucătăriei în perioada sărbătorilor: 3 sfaturi practice pentru orice gospodină

Întreținerea bucătăriei în perioada sărbătorilor: 3 sfaturi practice pentru orice gospodină

Cu toate ca sarbatorile de iarna reprezinta momente pline de bucurie, in care petreci mult timp de calitate alaturi de cei dragi, te bucuri de cadouri si de mese imbelsugate, ca gospodina, stii ca punerea acestora la punct este o adevarata provocare. In acest caz, cea mai solicitata incapere va fi bucataria, deoarece acolo iti vei petrece cea mai mare parte a timpului pe care il dedici pregatirilor pentru sarbatori.

Totusi, poti urma cateva sfaturi care sa-ti usureze sarcinile si cu ajutorul carora ordinea si curatenia din bucatarie nu vor mai fi o povara.

 

Iata cateva sfaturi pe care le poti aplica pentru intretinerea bucatariei

O bucatarie bine intretinuta te va ajuta sa-ti desfasori activitatea intr-un mod mult mai eficient si, astfel, vei economisi mult timp in pregatirea sarbatorilor. Tot ce trebuie sa faci este sa ai un plan bine stabilit si sa tii cont de cateva recomandari.

 

Foloseste aparate electrocasnice de calitate

In aceasta perioada, vei depinde foarte mult de aparatele electrocasnice. De aceea, este important sa te asiguri ca acestea functioneaza automat, sigur si la capacitate maxima. Evita sa folosesti aparatura veche, indiferent de cat de mult te-ai obisnuit cu ea. Uzura poate cauza defectiuni instante, de care sa nu-ti dai seama in timp util.

Pentru a putea pregati toate felurile de mancare pe care doresti sa le ai pe masa de sarbatori, foloseste un cuptor electric incorporabil de la Studio Casa, pentru un proces de coacere eficient si pentru a economisi spatiu in bucatarie.

 

Depoziteaza eficient

Pentru a pregati cele mai gustoase feluri de mancare, vei avea nevoie de anumite ingrediente si elemente din vesela ta. Depoziteaza totul in mod eficient, astfel incat sa te asiguri ca ai la indemana ustensilele necesare.

Pentru o identificare mai usoara a ingredientelor, pastreaza-le in recipiente transparente pentru a nu verifica dificil unde este sarea, zaharul, orezul sau fasolea. In cazul in care nu ai astfel de vase, le poti eticheta corespunzator pe cele pe care le folosesti acum.

Poti profita de aceasta ocazie pentru a inlatura toate lucrurile de care nu mai ai nevoie in bucatarie si pentru a arunca la gunoi toate ingredientele pe care nu le mai poti folosi.

 

Gateste mai multe mancaruri simultan

Meniul de sarbatori este extrem de diversificat, mai ales daca iei in considerare faptul ca fiecare invitat are propriile preferinte culinare. Prin urmare, vei fi nevoita sa gatesti bucate diferite, de la sarmale si fripturi pana la cozonaci si prajituri.

Pregateste-ti din timp o lista cu tot ce vrei sa pui pe masa. Pentru un plus de eficienta, poti lucra impreuna cu cele mai bune prietene si stabiliti urmatoarele: “Ce mancam, cum pregatim, ce plita alegem sa folosim si cand trebuie sa terminam?”. Daca veti imparti sarcinile, veti observa cum timpul destinat pregatirilor se va reduce cu mult si, astfel, veti sta linistite, stiind ca totul este gata sau va puteti aloca cateva ore pentru propria persoana.

Indiferent de volumul de munca, sarbatorile de iarna reprezinta un motiv de bucurie pentru intreaga familie, chiar daca acestea presupun o pregatire minutioasa. Poti profita de acest aspect si implica intreaga familie, pentru a petrece impreuna timp de calitate si pentru a te asigura ca nu va lipseste nimic atunci cand va veti aseza la masa.

sursa foto: envato.com

 

Cele mai citite

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă