14.8 C
București
luni, 27 septembrie 2021

Studiu. Câți parteneri sunt infideli și ce hoteluri aleg pentru o escapadă

Conform unor studii realizate în Statele Unite, circa 40 la sută dintre cuplurile necăsătorite și 25 la sută dintre cuplurile căsătorite s-au confruntat cu cel puțin un episod de infidelitate.

Statistic, circa 20 la sută dintre bărbați și circa 13 la sută dintre femei caută o relație extraconjugală.

„Specialiștii psihoterapeuți sunt de părere că fenomenul relațiilor extraconjugale a fost accentuat de perioada post-pandemică, iar această situație a fost cu siguranță replicată și în România. În anul 2020, una din trei căsnicii a sfârșit într-un proces de divorț”, indică un comunicat de presă.

În acest context, echipa de rezervări hoteliere Travelminit.ro și hotelierii parteneri au întocmit o listă a caracteristicilor de cazare căutate de amatorii de aventuri extraconjugale.

Din experiența hotelierilor, românii sunt dispuși să aleagă hoteluri mai bune pentru aventurile extraconjugale și să plătească mai mult decât în cazul vacanțelor de familie. Se preferă servirea mesei în cameră sau se rezervă zone dedicate din cadrul restaurantelor. Nota de plată este mai mare decât o masa obișnuită de vacanță.

În ceea ce privește destinația preferată pentru astfel de escapade, hotelierii confirmă că se evită zonele turistice cunoscute, mai ales în plin sezon. Se preferă hotelurile de oraș (Timișoara, Brașov, Oradea, Cluj, București, Iași) sau hotelurile situate într-un cadru natural bogat. Orașele sunt preferate pentru că oferă cadrul perfect pentru a se pierde în mulțime, există o paletă largă de tipuri de hoteluri sau apartamente închiriate în regim hotelier. De asemenea, sunt căutate și hotelurile situate în natură, departe de zonele turistice aglomerate.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă