16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleIndiferent de eveniment, apeleaza la un fotograf profesionist

Indiferent de eveniment, apeleaza la un fotograf profesionist

Cand vine vorba de cele mai frumoase evenimente din viata noastra – o nunta, un botez sau o aniversare – nu lasam nimic la voia intamplarii. Fiecare detaliu, fie el mare sau mic, este tratat cu mare atentie, astfel incat toate detaliile sa fie puse la punct, chiar inainte de evenimentul in sine.

Acest lucru se intampla astfel incat intreg sirul de traditii si intamplari sa decurga conform programului (cununie civila, traditii romanesti, shooting la biserica, cununie religioasa, petrecere restaurant si asa mai departe), fara evenimente neprevazute. Iar toate aceste lucruri sunt imortalizate de catre un fotograf profesionist, astfel incat amintirea acelui eveniment sa se pastreze pentru o viata intreaga.

De ce trebuie sa ai un fotograf profesionist la evenimentul tau?

In primul rand, orice fotograf profesionist va vorbi deschis cu tine si va face un mic plan pe care sa il urmeze. Acesta, in baza experientei, stie cat mai multe despre etapele evenimentului vostru, apoi sa alegeti impreuna locatia in care se vor face cele mai multe fotografii, te va intreba care iti sunt preferintele si sa vina, bineinteles, cu propriile recomandari, justificate de altfel. Al doilea motiv, pentru care este recomandat sa angajezi un fotograf profesonist, este dotarea tehnica pe care o are: camera foto cu care acesta lucreaza, a lentilelor si a celorlalte componente pe care le detine.

De asemenea, este important faptul ca orice fotograf profesionist va sti cum sa foloseasca acest echipament – va sti cum sa se foloseasca de fiecare cadru / peisaj si de lumina naturala de care dispune, astfel incat sa realizeze fotografii cat mai expresive, care capteaza nu doar imagini, ci si emotia de pe chipul oamenilor.

Un fotograf profesionist are cursuri de specialitate si experienta acumulata in timp, de aceea majoritatea se pot plia pe o multime de evenimente. Pentru un fotograf nunta un astfel de eveniment implica un anumit sir de traditii (traditii care nu seamana deloc cu cele care au loc la un botez, de exemplu).

Astfel, fotografia de nunta implica multe cadre surprinse: la cununia civila, care are loc la Casa Casatoriilor / Primarie (in functie de oras), apoi pregatirea miresei / mirelui, dansurile traditionale facute la casele parintesti, urmand apoi cateva traditii babesti (care difera, in functie de zona de bastina a mirilor). Dupa aceste evenimente, fotograful va poate realiza o sedinta foto cu proaspetii casatoriti intr-o locatie aleasa de comun acord cu acestia.

Momentul cu cea mai mare incarcatura emotioanala este cel al cununiei religioase – aici fotograful are grija sa capteze fiecare moment din timpul slujbei, avand grija sa fie mereu acolo unde trebuie. Cununia religioasa este plina de incarcatura emotionala, iar fotografiile captate in acest moment sunt foarte expresive. In plus, amintirea momentelor de la ceremonia religioasa va fi captata pentru o viata, prin prisma fotografiilor. Urmeaza un alt shooting foto, apoi petrecerea de la restaurant.

Botezul, pe de alta parte, implica alte traditii, iar un fotograf botez cu experienta va sti exact ce urmeaza sa se intample dinainte! Se intampla, de multe ori, ca fotograful sa stie mai bine decat parintii, despre traditiile care trebuie urmate (tot experienta este explicatia pentru acest lucru). Aici traditiile incep de la biserica, inainte / in timpul si dupa botezul propriu zis, traditii care se incheie cu vestita petrecere de la restaurant, care (ca si in cazul nuntii) se incheie a doua zi.

Crestinarea prin taina sfanta a botezului este un moment unic in viata parintilor, care vor dori sa isi aminteasca de acest moment o viata intreaga. Fotograful de botez va surprinde indeaproape momentul scaldarii pruncului in cristelnita cu apa, iar dupa ce copilul este imbracat, urmeaza sedinta foto.

O deosebire intre nunta si botez o reprezinta, bineinteles, sirul de traditii care au local astfel de evenimente, dar concluzia este una singura: un fotograf profesionist este indispensabil in ambele cazuri!

 

Cele mai citite

Raed Arafat trimite o echipă de experți la Slănic Prahova în urma surpării de teren

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a precizat joi că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua...

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă