11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăLifestyleIncaltaminte pentru copii, pentru sezonul rece

Incaltaminte pentru copii, pentru sezonul rece

Cand vine anotimpul rece si ploios, preocuparea principala a parintilor este ca micutii lor sa aiba incaltaminte care s aii protejeze de umezeala, asadar incep cautarea de incaltaminte de toamna pentru copii calduroasa. Odata cu scaderea temperaturilor,  in magazinele locale precum si in cele online gasiti o gama vasta si variata de incaltaminte pentru iarna, in functie de nevoile celor mici, de la ghetute trendy pentru fetite si ghete pentru baieti, pana la cizme si apres ski-uri calduroase pentru perioada urmatoare, cand zapada isi va face aparitia.

Este foarte important ca iarna, picioarele copilului sa nu simta frigul. Pe langa faptul ca ofera caldura picioarelor, o incaltaminte buna de iarna mai ofera si hidroizolare, protejand picioarele copilului nu numai de frig, dar si de umezeala. 
Sunt multe criterii de luat in calcul privind ceea ce presupune o incaltamintea adecvata pentru copii. Sa nu uitam, ca piciorul copiilor este in dezvoltare continuua. In cursul cresterii lor, ligamentele si muschii devin mai puternici, iar o pereche de incaltaminte buna sprijina acest proces.
Cel mai important in cazul incaltamintei pentru copii este ca, calcaiul sa fie tinut stabil din ambele directii. Deci, primul lucru ce trebuie verificat la un pantof este taria carambului, daca are o structura ferma. Incaltamintea buna si sanatoasa pentru copii se produce din materiale de calitate, asadar pretul lor nu poate fi egal cu cei  gasiti in supermarketuri sau magazinele chinezesti.
Trasatura principala a unei perchi de incaltaminte adecvate pentru copil, este sa protejeze picioarele fata de mediului inconjurator, la fel de important este insa, ca interiorul pantofului sa ofere suficient spatiu de miscare pentru picioare. Principiul de baza de luat in calcul este ca aceasta sa asigure dezvoltarea proprie al structurilor si muschilor de picioare.

Pe copii nu ii poti tine in casa, indifernt de cat este de frig. Acestia adora sa iasa afara si o fac chiar si atunci cand ploua. Si bineinteles ca placerea cea mai mare este aceea de a sari in balti si in noroi. Asadar, inainte sa faca asta, ar fi de preferat sa optati pentru o pereche de cizme cauciuc baieti, astfel incat sa nu se ude la picioare. Atunci cand alegem o pereche de astfel de cizme pentru copilul nostru, este foarte important sa stim din ce sunt fabricate. In general, acestea sunt realizate din vinil, un plastic foarte toxic. Acesta este folosit in fabricarea multor produse, astfel ca ar trebui sa incercati pe cat de mult posibil sa il evitati atunci cand alegeti incaltaminte pentru perioada ploioasa. Alte cizme de ploaie sunt fabricate din cauciuc sintetic, un tip de plastic, de asemenea, foarte toxic pentru mediul inconjurator. Cea mai porivita varianta pentru incaltamintea de copii sunt cizmel realizate din cauciuc natural, acesta avand numerose beneficii. Nu provoaca reactii alergice, sunt foarte flexibile si confortabile, sunt foarte rezistente, se muleaza pe piciorul celui mic, nu contin PVC, plumb si formaldehide,  sunt biodegradabile si lasa pielea sa respire.

Asadar, pentru vremea ploioasa, alegeti pentru copilul dumnevoastra o pereche de cizme de cauziuc cu captuseala textila, care sa asigure un confort sporit si impermeabilitate. Acestea sunt foarte comode si non-toxice,  si cu siguranta veti gasi numeroase modele cu imprimeuri vesele si colorate cre sa ii incante pe cei mici.

Cele mai citite

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

VIDEO. Reacția halucinantă a lui Dan Negru, despre noii jurați “Chefi la Cuțite”

Emisiunea "Chefi la Cuțite" este în prim plan în ultima vreme, după ce vechii jurați care au "scris istorie" în televiziune au demisionat. Potrivit...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...
Ultima oră
Pe aceeași temă