Jenny Salesa (Foto: Facebook)

În Noua Zeelandă, țigările electronice ar putea stimula renunțarea la fumat

Ministerul Sănătății și Agenția de Promovare a Sănătății din Noua Zeelandă au lansat, acum câteva zile, un site care oferă informații și sfaturi privind utilizarea țigărilor electronice.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 11.06.2019 - 18:41

O reprezentantă a Ministerului Sănătății, Jenny Salesa, a declarat că site-ul oferă informații clare și credibile despre folosirea țigărilor electronice ca o modalitate de a renunța la fumat.

„Multor oameni le lipsește nicotina  atunci când renunță la fumat. Utilizarea țigărilor electronice poate înlocui această nicotină, dar fără substanțele toxice care se regăsesc în fumul de țigară. Substanțele chimice rezultate în urma arderii care se regăsesc în fumul de țigară sunt cele care provoacă aproape toate efectele nocive asociate fumatului”, a susținut Jenny Salesa.

Potrivit acesteia, majoritatea tinerilor care utilizează țigările electronice sunt fumători sau foști fumători.

Pe de altă parte, o grupare anti-fumat a spus că promovarea țigărilor electronice de către Guvern ca o modalitate pentru renunțarea la fumat este un lucru bun, dar a avertizat că asemenea campanii de promovare a țigărilor electronice trebuie să-i ajute pe fumători să renunțe la fumat, nu să-i facă să înlocuiască fumatul tradițional cu un alt obicei.

Conform presei din Noua Zeelandă, în centrul eforturilor de reducere a fumatului se află femeile Maori, întrucât la acest grup-țintă există o rată ridicată a fumatului - 32,5 la sută, față de o medie națională, în Noua Zeelandă, de 13,8 la sută.

Comentarii