Imprimare 3D (fabricare aditivată) la cel mai bun preț

Odată cu creșterea calității materialelor și a tehnologiilor de printare disponibile, găsirea soluției care va satisface bugetul oricărei firme este o provocare.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 01.12.2020 - 13:29

Indiferent dacă doriți să cumpărați propria imprimantă 3D, să utilizați un serviciu de printare 3D sau doar să știți ce materiale să folosiți, cunoașterea elementelor esențiale vă ajuta să alegeți cea mai rentabilă soluție.

Imprimantele 3D se bazează pe tipuri foarte diferite de tehnologii tot mai sofisticate.
Costul poate varia în funcție de elemente precum dimensiunea, viteza, precizia și foarte important, tehnologia de imprimare, care va defini ce materiale vă vor fi disponibile și costul imprimantei 3D. Imprimantele accesibile vă vor ajuta să vă familiarizați cu procesul de printare, deși produsele din această gamă nu sunt rapid de obținut și nu pot pot printa piese subțiri și precise. Pentru folosirea în scopuri profesionale, costul imprimantei 3D crește semnificativ. Decalajul de preț se justifică prin faptul că sunt menite să susțină procesele lungi de producție și vă permit să imprimați cu materiale de înaltă performanță care pot fi utilizate în diverse industrii.

Costul materialului folosit în printarea 3D poate crește destul de repede. Cea mai bună variantă de preț este filamentului imprimantei 3D din PLA, în timp ce policarbonatul este o alegere excelentă atunci când este necesară o rezistență bună și o temperatură ridicată pentru o imprimare. Lista de materiale pentru alimentarea imprimantei 3D este variată, iar cheltuielile depind de următorii factori care le afectează prețurile: material, culoare, toleranță și cantitate. Cu toate acestea, imprimante 3D pret optim veți găsi cu ușurință pe site-ul www.printam3d.ro.

Printre cele mai accesibile materiale se numără: PLA, ABS, PETG și ASA. PLA este cel mai comun filament utilizat pentru imprimantele 3D deoarece este ușor de imprimat și este cea mai puțin costisitoare opțiune. ASA este un filament rezistent UV, rezistent la umiditate și izolator electric, excelent pentru anumite aplicații în aer liber. ABS este un alt filament de plastic standard ieftin, folosit pentru modelele în care rezistența la solicitări și temperaturi ridicate este importantă, însă este mai greu de utilizat. Un filament imprimanta 3D din PETG este o alternativă excelentă la ABS, unde sunt luate în considerare rezistența la temperatură și ușurința de utilizare la un preț comparabil. Cu o calitate superioară, dar și cu un preț crescut se remarcă nylonul, TPU și policarbonatul. Nylonul este un material oarecum flexibil, foarte rezistent chimic, util pentru modelarea pieselor funcționale. TPU sau poliuretanul termoplastic este un filament flexibil, folosit pentru a produce anvelope, încălțăminte și alte modele cauciucate. Policarbonatul este un material foarte puternic, transparent, care este utilizat pentru piese care necesită rezistență și durabilitate ridicate materialul.

Mai multe informații și o gama variată de imprimante si filamente 3D sunt disponibile pe site-ul amintit în articol. Alegeți mereu soluția potrivită firmei pe care o dețineți.

Comentarii