13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleImnul Golanilor s-a auzit din nou în Piața Universității. Cristian Pațurcă a...

Imnul Golanilor s-a auzit din nou în Piața Universității. Cristian Pațurcă a fost comemorat

Participanţii la comemorare au aprins lumânări, au depus flori şi au cântat “Imnul golanilor” în amintirea lui Paţurcă.

“7 ani fără Cristian Paţurcă, 7 ani grei. Cristi Paţurcă a fost şi va rămâne în memoria tuturor celor care îl cunosc un luptător anticomunist convins, neînduplecat şi de neclintit în convingerea lui anticomunistă. A fost omul care a deschis balcoane, a fost omul care a urcat pe scene în multe oraşe din ţară şi a deschis calea către mulţime preşedinţilor de stat, liderilor din societatea civilă, oamenilor de cultură, dar întotdeauna el a fost primul, el a creat atmosfera şi el a fost cel mai mare dintre toţi cei pe care i-a adus în urma lui pe scenă”, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei “21 Decembrie 1989”, Teodor Mărieş.

În opinia sa, Paţurcă va rămâne în istoria poporului român drept un om de mare caracter în ceea ce priveşte lupta anticomunistă.

“Cristi Paţurcă, un trubadur, un băiat de mare caracter atunci atunci când era vorba de lupta anticomunistă şi nu în ultimul rând Cristi Paţurcă a fost cantautor, deci un om de o valoare pe care noi o apreciem, drept dovadă că aceste cântece cântate în urmă cu aproape 28 de ani în această Piaţă a Universităţii au rămas, au dăinuit”, a spus Mărieş.

El a menţionat că Paţurcă era unul dintre simbolurile Asociaţiei “21 Decembrie 1989”.

La sfârşitul comemorării, participanţii la eveniment au ţinut în mâini pentru câteva minute pancarte cu mesaje precum: “Eroii nu mor niciodată!”, “Nu vă vedem bine!” şi “PCR=FSN=PSD”.

“La finalul comemorării, membrii Asociaţiei ’21 Decembrie 1989′ au transmis un mesaj, în sensul că suntem alături de toţi cei care de peste 70 de ani aşteaptă normalitate în justiţia română”, a declarat Mărieş.

El a adăugat că tot joi, anterior evenimentului de la Monumentul lui Cristian Paţurcă din Piaţa Universităţii, a avut loc o comemorare a cantautorului la Cimitirul Bellu.

Cristian Paţurcă s-a născut pe 10 septembrie 1964 în Bucureşti şi a murit pe 18 ianuarie 2011.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă