Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Imaginea săptămânii, oferită de NASA: Stația Spațială Internațională tranzitând luna

Staţia Spaţială Internaţională (ISS), cu echipajul său format din 6 astronauţi, apare în această imagine în timp ce trecea prin dreptul Lunii cu viteza de aproximativ 8 kilometri pe secundă.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 06.02.2018 - 11:19

La bordul ISS se află astronauţii NASA Joe Acaba, Mark Vande Hei şi Scott Tingle, cosmonauţii Alexander Misurkin şi Anton Shkaplerov, precum şi astronautul japonez Norishige Kanai, informează Agerpres.

Fotografia a fost realizată marţi, 30 ianuarie, înainte de producerea unui eveniment astronomic rar - o eclipsă lunară totală a coincis cu Luna "albastră" aflată la perigeu - satelitul natural al Pământului s-a aflat pe orbita sa la cea mai mică distanţă faţă de Terra.

Acest fenomen a fost rezultatul unei "alinieri rare" a trei cicluri astronomice, după cum explica Jason Aufdenberg, profesor de astronomie la Universitatea de aeronautică Embry-Riddle din Florida. Expresia "Lună albastră" desemnează cea de-a doua Lună plină de pe parcursul unei luni calendaristice, un fenomen ce are loc, în medie, la fiecare doi ani şi jumătate. Eclipsa lunară s-a produs la doar 27 de ore după ce Luna a trecut prin punctul de perigeu, rezultând o "Super Lună".

Luna se află la o distanţă medie de 384.400 de kilometri faţă de Terra şi va fi pe 31 ianuarie la 359.000 de kilometri depărtare de planeta noastră, foarte aproape de perigeu (356.410 kilometri). La apogeu, orbita lunară atinge 406.000 de kilometri.

Comentarii

loading...