11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăLifestyleIluminatul casei - 5 moduri ambientale pentru confortul întregii tale familii

Iluminatul casei – 5 moduri ambientale pentru confortul întregii tale familii

Odată trecut de pragul casei tale, totul prinde viață cu un simplu CLICK pe întrerupătorul cel mai apropiat. Treptat, întreaga ta locuința se luminează, oferindu-ți din nou (ca în fiecare seară, de altfel) senzația că te afli într-un loc în care nimic rău nu se poate întâmpla. Toate grijile și problemele de peste zi rămân la intrare. Acum ești acasă, iar până când dimineața următoare va începe, nu ai de ce să te mai gândești la problemele de la job. Casa ta este locul în care îți reîncarci de fiecare dată bateriile pentru încă o săptămână plină de ședințe, discuții aprinse, deadline-uri care apasă mai mult sau mai puțin.

De aceea, orice mic detaliu de amenajare al propriei tale case trebuie să îți aducă aminte cu drag de o seară cu prietenii, de un film pe care l-ai văzut alături de jumătatea ta, de un roman pe care l-ai citit până târziu în noapte, sub lampadarul din living. Lumina caldă a dormitorului te poate binedispune seara în aceeași măsură în care prospețimea luminii reci din baie îți trezește simțurile, în fiecare dimineață. Contează atât de mult iluminatul unei locuințe? Noi credem că da, iar pentru asta, ți-am pregătit mai jos o listă cu 5 moduri ambientale pe care le poți folosi acasă, pentru mai mult confort și mai multă utilitate, de fiecare dată când ai nevoie de lumină.

1. Iluminatul ambiental

2. Iluminatul funcțional

3. Iluminatul general

4. Iluminatul decorativ

5. Iluminatul cinetic

Iluminatul ambiental
Acest tip de iluminat are menirea de a produce o atmosferă relaxantă într-un anumit spațiu, prin instalarea unor corpuri de iluminat potrivite. Cea mai bună lumină pentru un astfel de decor este cea caldă, lumină care inspiră armonie, confort, relaxare, sau toate trei la un loc. Iluminatul ambiental se bazează pe complementaritatea corpurilor de iluminat dintr-o încăpere, nu doar pe o singura sursă de lumină existentă. Poți avea aprinse în același timp o lampă de birou și un pendul cu abajur din hârtie, pentru un efect ambiental de senzație.

Intră pe eco-iluminat.ro și vezi ofertele pentru lampadare, pentru a spori intensitatea acestui tip de iluminat, de care să te bucuri în fiecare seară!

2. Iluminatul funcțional
Acest de iluminat reduce totul la o suprafață relativ mică a locuinței tale. Vorbim despre iluminatul punctual atunci când o veioză sau o lampă de birou luminează exact acolo unde trebuie, fără a emana lumina în restul încăperii. De cele mai multe ori, iluminatul punctual este mai mult practic decât relaxant, fiind bazat pe surse suplimentare de lumină ce sunt aprinse cu un scop, într-un context clar.

3. Iluminatul general
Acest tip de iluminat este regăsit în absolut orice locuință, indiferent de suprafața sa, indiferent de utilitatea imobilului respectiv. Se bazează pe corpuri de iluminat ce emană suficient de multă lumină astfel încât întregul spațiu să iasă din întuneric. Lustrele și aplicele sunt poate cel mai bun exemplu în acest sens, prin spațiul central pe care îl ocupă pe tavanul unei încăperi. Acest tip de iluminat este potrivit pentru absolut orice activitate de după lăsarea întunericului: învățat, gătit, filme sau meciuri alături de prietenii tăi.

4. Iluminatul decorativ
Ești mândru de tabloul pe care l-ai cumpărat de curând? Vrei să îl pui literalmente într-o lumină bună, pentru ca toți oaspeții tăi să îl admire așa cum îți dorești? Atunci concentrează-ți atenția asupra iluminatului decorativ. Acest tip de iluminat – bazat de cele mai multe ori pe spot-uri cu o lumină rece, care poate scoate în evidență anumite detalii – are mai degrabă un rol estetic decât unul util.

5. Iluminatul cinetic
Încet dar sigur, iluminatul cinetic își face loc în casele românilor, prin dinamismul luminilor și modul plăcut prin care poate surprinde. Se bazează pe capacitatea anumitor surse de iluminat de a-și schimba în timp real unghiul în care raza de lumină este aruncată, producând efecte stilistice surprinzătoare.

Dacă vrei să te bucuri de atmosfera intimă pe care flăcările unui șemineu o emană, iluminatul cinetic îți poate oferi o soluție inteligentă pentru nevoia ta, fără să îți pese de unde poți face rost de lemne, de riscul apariției unui incendiu, de căldura prea mare pe care ai generat-o accidental în living.

Intră chiar acum pe eco-iluminat.ro, alege cele mai potrivite surse de lumină pentru stilul de iluminat pe care ți-l dorești și transformă-ți peste noapte casa într-un loc mult mai primitor!

Cele mai citite

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

România poate rămâne fără Noaptea Europeană a Muzeelor întrucât nu s-au rezolvat revendicările angajaților din Cultură

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CULTURMEDIA anunță că membrii săi nu vor participa la evenimentul intitulat "Noaptea Europeană a Muzeelor", în...
Ultima oră
Pe aceeași temă