5.2 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăLifestyleIdei SDS | Ustensile și accesorii pentru bar

Idei SDS | Ustensile și accesorii pentru bar

După ce am discutat în linii generale ce înseamnă să îți deschizi un bar, putem trece mai departe la detaliile care fac diferența în acest tip de afacere.

Un aspect important îl reprezintă echipamentele utilizate; decizia în ce le privește depinde de tipul de bar pe care îl inițiezi – dacă e permanent sau temporar, dimensiune, număr estimat de clienți, orar, configurație și, bineînțeles, buget.

 

 

Echipamente de bază

 

Noi vă prezentăm o listă de accesorii și ustensile pe care le considerăm esențiale pentru funcționarea unui bar:

 

Storcător de citrice. În funcție de capacitate, există diferite opțiuni (și de storcătoare, și de cocktailuri).

 

Storcător de fructe. Pot avea stoarcere la rece sau la cald, cu separare de pulpă sau fără.

 

Blender. Modelele de blender devin din ce în ce mai sofisticate și silențioase. Cele mai performante pot fi programate sau chiar setate să urmeze anumite rețete (încărcate prin USB).

 

Dispenser pentru bere draft pentru Happy Hour și nu numai.

 

Mixer frappe. Mixerele au viteze variabile și pot fi lipite unui perete.

 

Mașină Espresso. Aici există o gamă largă de opțiuni – simple, automate, cu râșnițe multiple pentru diferite soiuri de cafea.

 

Râșniță de cafea. Acestea pot fi încorporate sau independente.

 

Mașină de spălat cești și pahare under the counter. Acest echipament de curățare are capacitatea de a spăla la temperaturi foarte înalte pentru igienizare și dezinfecție. Se diferențiază de opțiunile casnice prin durata scurtă a unui ciclu de spălare (2-3 minute), oferind o productivitate sporită.

 Mașină și zdrobitor de gheață

 

Echipamente pentru refrigerare

 

Accesorii de pus pe listă

 

În funcție de buget și publicul țintă, numărul de accesorii poate crește considerabil, mai ales că din ce în ce mai multe pun accentul pe ergonomie și pe o estetică plăcută. Totuși, noi așezăm câteva în cap de listă:

 

●     Lingurițe de cocktail

●     Picuratoare pentru lichioruri sau alte băuturi

●     Măsuri de cocktail

●     Cuțite speciale de decor

●     Shaker

 

În alegerea lor, un criteriu important este materialul din care sunt alcătuite pentru că ustensilele au nevoie să fie ușor de curățat și să respecte normele de igienă legale.

Desigur, toate aceste echipamente intră într-un decor care este de asemenea parte din investiție. Noi mizăm pe un design axat pe simplificarea activității, astfel încât timpul de servire a clienților să fie cât mai bun. Iar pe lângă toate acestea, un alt „ingredient” în rețeta succesului e un barman cu reputație, experiență și abilități de comunicare.

 

Suntem deschiși la orice întrebări legate de echipamente, vă împărtășim cu plăcere din experiența SDS.

 

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

Rusia cere Germaniei să recunoască drept genocid asediul Leningradului

Rusia a transmis Germaniei o "notă" în care cere ca asediul asupra orașului Leningrad, din timpul celui de-al doilea Război Mondial, să fie recunoscut...
Ultima oră
Pe aceeași temă