Iastremska, șocată de suspendarea primită

Tenismena Dayana Iastremska are mari probleme, după ce Agenţia Mondială Antidoping a suspendat-o provizoriu pentru că ar fi consumat o substanță interzisă.

Share

Rl online 0 comentarii

12.01.2021 - 21:03

Jucătoarea ucraineană este acuzată de o încălcare a regulilor antidoping și nu mai are voie să participe la competițiile de tenis până când ancheta demarată nu se va finaliza.

Dayana a negat că ar fi folosit medicamente care îmbunătăţesc performanţa şi consideră că testul pozitiv a fost rezultatul unei contaminări. „Sunt uimită şi şocată, în special având în vedere cele două săptămâni înainte de acest test. Am dat rezultate negative la turneul WTA de Linz. După acest ultim turneu al anului, m-am oprit pentru a mă odihni înainte de începerea noului sezon. Doar o concentraţie foarte mică de metabolit al mesterolonei a fost detectată în urină. Având în vedere această concentraţie scăzută şi dată fiind situaţia cu celelalte teste care au ieşit negative, am primit informaţia ştiinţifică privind posibilitatea unei posibile forme de contaminare”, a spus ucraineanca.

În vârstă de 20 de ani, Iastremska este una dintre cele mai promițătoare jucătoare ale „noului val”. Tenismena clasată pe locul 29 WTA a fost adversara Simonei Halep în optimile turneului WTA de la Roma, pierzând în faţa româncei cu scorul de 7-5, 6-4.

Comentarii