Hotelul Ritz din Paris scoate la licitație 10.000 de articole emblematice

Căzi de baie, paturi, mese de toaletă, perdele... 10.000 de articole care au aparţinut luxosului hotel parizian Ritz vor fi scoase la licitaţie în luna aprilie, au anunţat marţi surse din cadrul casei de licitaţii Artcurial, precizează AFP.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 31.01.2018 - 10:48

Hotelul situat în Place Vendôme, redeschis în iunie 2016 după patru ani de renovări, a acumulat în cei 120 de ani de existenţă, în urma transformărilor succesive, o cantitate impresionantă de obiecte, depozitate în prezent în 124 de containere.

Timp de cinci zile, între 17 şi 21 aprilie, vor fi scoase la licitaţie 3.500 de loturi de articole purtând ştampila ''Ritz Paris'', cu un preţ estimat între 100 şi 5.000 de euro.

Adjudecătorul François Tajan, care a mai organizat vânzarea de mobilier de la Hotelul Crillon şi Plaza Athénée, se aşteaptă ''la un succes asemănător'': ''Este un loc cu adevărat legendar. Este o marcă puternică''.

''Vor fi expuse 600 sau 700 de obiecte, printre care prima cadă de baie care reprezintă standardul de lux şi de confort pe care Ritz l-a adus în vremurile sale, precum şi paturi foarte frumoase din alamă. Este o gamă foarte variată de obiecte'', adaugă adjudecătorul.

Inaugurat în 1898, Ritz era, potrivit creatorul său César Ritz, un hotel ''care oferă toate rafinamentele pe care şi le poate dori un prinţ în propria locuinţă''. Marcel Proust, Ernest Hemingway şi Coco Chanel au locuit aici.

Comentarii