7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăLifestyleHotelul Ritz din Paris scoate la licitație 10.000 de articole emblematice

Hotelul Ritz din Paris scoate la licitație 10.000 de articole emblematice

Hotelul situat în Place Vendôme, redeschis în iunie 2016 după patru ani de renovări, a acumulat în cei 120 de ani de existenţă, în urma transformărilor succesive, o cantitate impresionantă de obiecte, depozitate în prezent în 124 de containere.

Timp de cinci zile, între 17 şi 21 aprilie, vor fi scoase la licitaţie 3.500 de loturi de articole purtând ştampila ”Ritz Paris”, cu un preţ estimat între 100 şi 5.000 de euro.

Adjudecătorul François Tajan, care a mai organizat vânzarea de mobilier de la Hotelul Crillon şi Plaza Athénée, se aşteaptă ”la un succes asemănător”: ”Este un loc cu adevărat legendar. Este o marcă puternică”.

”Vor fi expuse 600 sau 700 de obiecte, printre care prima cadă de baie care reprezintă standardul de lux şi de confort pe care Ritz l-a adus în vremurile sale, precum şi paturi foarte frumoase din alamă. Este o gamă foarte variată de obiecte”, adaugă adjudecătorul.

Inaugurat în 1898, Ritz era, potrivit creatorul său César Ritz, un hotel ”care oferă toate rafinamentele pe care şi le poate dori un prinţ în propria locuinţă”. Marcel Proust, Ernest Hemingway şi Coco Chanel au locuit aici.

Cele mai citite

Ciolacu: România va avea cea mai mare creştere economică din Europa în 2024

România va avea "cea mai mare" creştere economică din Europa anul acesta, bazată pe investiţii şi nu pe consum, a declarat, marţi, prim-ministrul Marcel...

VIDEO. Fermierii britanici protestează față de normele și acordurile comerciale post-Brexit

Londra a negociat "cele mai proaste acorduri comerciale din lume" după ieșirea Marii Britanii din UE, susține fondatorul organizației Save British Farming, potrivit Euronews. Fermierii...

Preliminarii EURO U21. Naționala de tineret, victorie in extremis în Armenia

Selecționata Under 21 a României s-a impus cu 1-0 pe terenul Armeniei, grație unui gol marcat în minutul 90, și continuă cursa de calificare...
Ultima oră
Pe aceeași temă