14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleHarvey Weinstein: Avocații spun că Ashley Judd a încheiat "o înţelegere" sexuală...

Harvey Weinstein: Avocații spun că Ashley Judd a încheiat “o înţelegere” sexuală cu producătorul

Actriţa în vârstă de 50 de ani l-a dat în judecată pe Weinstein, pe care îl acuză că i-a sabotat cariera convingându-l pe regizorul Peter Jackson să nu o distribuie în filmul “Stăpânul inelelor/ Lord of the Rings”, după ce ea i-a respins avansurile sexuale.

Însă, marţi, echipa de avocaţi a lui Weinstein a depus o solicitare la o instanţă din Los Angeles, de respingere a procesului intentat de Judd, insistând că actriţa ar fi încheiat “o înţelegere” sexuală cu producătorul de film. Mai precis, aceasta i-ar fi spus producătorului că îi va permite să o atingă dacă “va câştiga un premiu Oscar pentru un rol din filmele produse de el”.

Avocaţii au mai spus că Weinstein a încercat să îndeplinească partea sa din înţelegere, respectiv să îi obţină lui Judd “cât mai multe roluri posibil”, inclusiv să joace alături de Matt Damon în “Good Will Hunting”, partitură pentru care Minnie Driver a primit în cele din urmă o nominalizare la trofeele Academiei de film americane.

Acţiunile acestuia “reflectă motivaţia de a o ajuta să avanseze în carieră şi nu de a i-o distruge” şi contrazic “afirmaţia defăimătoare a lui Judd în totalitate”, potrivit documentelor depuse în instanţă.

De cealaltă parte, purtătorul de cuvânt al lui Judd a declarat că argumentele lui Weinstein nu sunt numai nefondate, ci şi jignitoare.

Judd afirmă că Weinstein i-a spus lui Peter Jackson că a avut o experienţă proastă cu ea şi că a calificat-o drept o actriţă de “un coşmar”.

Regizorul neozeelandez a declarat pentru publicaţia Fairfax New Zealand că, la momentul respectiv, în 1998, nu auzise zvonurile privind comportamentul sexual nepotrivit al lui Weinstein, dar că producătorul a făcut presiuni asupra sa să nu o angajeze pe Judd.

Nominalizată la două premii Globul de Aur, Ashley Judd, fiica interpretei de muzică country Naomi Judd, s-a remarcat într-o serie de producţii hollywoodiene bine primite de public, precum “Ruby in Paradise”, “Sărutul care ucide/ Kiss the Girls”, “Evadata/ Double Jeopardy”, “Acasă, în inima mea/ Where the Heart Is” şi “Crimă de înaltă trădare/ High Crimes”.

Peste o sută de femei, printre care actriţe precum Rose McGowan şi Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire sexuală, viol sau agresiune, în urma apariţiei, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film. Weinstein a negat acuzaţiile, dar este subiectul mai multor anchete ale poliţiei americane şi britanice. În prezent, Weinstein este inculpat, pentru viol şi alte delicte cu caracter sexual, victimele fiind trei femei. Producătorul de film american a pledat nevinovat.

În urma acuzaţiilor, în SUA a fost iniţiată o mişcare online, la care participă milioane de femei. Acestea au vorbit pe Facebook şi pe alte reţele sociale despre traumele pe care le-au suferit din cauza experienţelor de hărţuire sexuală sau abuz şi au folosit hashtag-ul “#MeToo” (“Şi Eu”, n.r.). Mai multe personalităţi s-au alăturat campaniei sociale din mediul online, între acestea numărându-se Lady Gaga şi actriţele Anna Paquin şi Evan Rachel Wood. În plus, au fost şi bărbaţi care s-au implicat în acest demers, între aceştia fiind actorul Javier Munoz.

Cele mai citite

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă