7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăLifestyleHarry & Meghan: Regina le-a luat tot! Cei doi nu se mai...

Harry & Meghan: Regina le-a luat tot! Cei doi nu se mai întorc în familia regală

Vineri dimineață, pe 19 februarie, Harry și Meghan i-au confirmat reginei că renunță oficial la rolurile lor ca membri activi ai familiei regale. Decizia a fost luată după conversațiile dintre ducele de Sussex și membrii familiei regale și comunicată oficial atât de Palatul Buckingham, cât și de reprezentanții cuplului. Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a anunțat într-o declarație că:

„Ducele și ducesa de Sussex au confirmat Majestății Sale că nu se vor întoarce ca membri activi ai familiei regale. În urma conversațiilor cu ducele, Regina a confirmat că îndepărtarea de munca familiei regale nu permite continuarea cu responsabilităţile şi îndatoririle care vin odată cu serviciul public. Prin urmare, numirile militare onorifice și patronajele regale deținute de duce și ducesa vor fi returnate Majestății Sale, iar apoi vor fi redistribuite între membrii activi ai familiei regale. Deşi toţi sunt întristaţi de decizie, ducele şi ducesa rămân iubiţi membri ai familiei”, anunță comunicatul de presă.

La scurt timp, purtătorul de cuvânt al ducilor de Sussex a transmis o declarație din partea celor doi:

„După cum reiese din activitatea lor din ultimul an, Ducele și Ducesa de Sussex rămân în datoria și serviciului în Marea Britanie și în întreaga lume și și-au oferit sprijinul organizațiilor pe care le-au reprezentat indiferent de rolul oficial pe care îl aveau. Serviciul este universal”.

În urma pierderea statutului de membru activ al familiei regale, cei doi au fost nevoiți să renunțe și la numirile onorifice militare şi patronajele regale. Asta înseamnă că Reginei Elisabeta a II-a îi vor reveni în grijă următoarele asociații și instituții: The Royal Marines, RAF Honington, Royal Navy Small Ships and Diving, The Queen’s Commonwealth Trust, The Rugby Football Union, The Rugby Football League, The Royal Național Theatre și Association of Commonwealth Universities. Deși prințul Harry și Meghan nu mai folosesc titulatura de Alteță Regală, le vor păstra – împreună cu titlurile lor de Duce și Ducesă de Sussex, primite din partea reginei, după nunta lor.

Familia regală, supărată pe Harry

Se pare că oficialii de la Palatul Buckingham consideră că declarația Prințului Harry și a lui Meghan Markle a fost o „lipsă îngrozitoare de respect” față de Regina Elisabeta a II-a, în condițiile în care soțul acesteia, Prințul Philip al Marii Britanii, în vârstă de 99 de ani, este internat încă de marți seară la spitalul King Edward VII din Londra.

Cel mai supărat a fost prințul William, fratele său, care s-a înfuriat de decizia celor doi, cât și de declarația oferită descriind-o „jignitoare, lipsită de respect și petulantă”.  Ducele de Cambridge a fost „șocat și întristat”. Curtenii și alți membri ai familiei au fost la fel de contrariați de tonul răspunsului perechii – lansat la doar câteva minute după anunțul reginei – în care au susținut că „serviciul este universal”. William, în vârstă de 38 de ani, s-a străduit să accepte conceptul de Megxit și acum simte că există o presiune suplimentară asupra lui, Harry întorcând spatele Regatului Unit.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...
Ultima oră
Pe aceeași temă