14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleGurmanderii de weekend: The Wine Club: terasă de vacanță, cu sute de...

Gurmanderii de weekend: The Wine Club: terasă de vacanță, cu sute de vinuri, în centrul Bucureștiului

Articol preluat de Vinul.ro

E un loc care îmi dă senzația de vacanță, relaxant și are și un vibe bun, de socializing: amenajarea în culori vii, scaunele înalte și fântânile din fața lui mă duc cu gândul la terasele bistro-urilor sau ale wine bar-urilor cochete din marile metropole ale lumii.

Cu toate astea, deși e un loc cosmopolit – am văzut mulți turiști și expați aici – și e fix în centrul Bucureștiului, terasa e liniștită, tocmai bună de retras cu prietenii sau cu familia într-o după-amiază ori într-o seară, ferită de forfota specifică zonelor mari de going out din oraș. Un alt punct forte, important pentru mine, care îmi aleg localurile în funcție de meniul de vin, este selecția de sute de vinuri din toată lumea, multe disponibile și la pahar, și câteva rarități care nu se găsesc în alte locuri.

Nu în ultimul rând, meniul de mâncare e unul bun și are o particularitate mai rar întâlnită la noi: fiecare preparat e însoțit de recomandări de vinuri de asociat, deci nu dai greș cu pairing-ul dacă te ghidezi după ele și, cu siguranță, mâncarea va merge bine.

Câteva exemple de platouri, tocmai bune pentru grupuri, pe care vi le recomand (produsele sunt de calitate, gustoase și sățioase) sunt Cheesy Bites – selecție de brânzeturi premium: Chèvre, Brie, Grana Gold, Gorgonzola cu mix de măsline, nuci, covrigei, dulceață de ceapă și bucățele de pară proaspătă, Red Red Wine cu salam de mistreț, chorizo, pastramă de porc, măsline și rulouri de prosciutto cu cedar, bucățele de pară și ardei iute sau bruschetele Mise en Place cu paté de pui cu dulceață de ceapă, mozzarella cu dulceață de cranberries, pastă de măsline cu ciuperci și somon gravlax cu capere.

Meniul are însă preparate pentru orice moment al zilei, de la supe și salate ușoare, la feluri principale din carne și pește, sand-wich-uri gourmet și deserturi apetisante.

Cum spuneam mai sus, fiecare farfurie are și recomandări de vin ale somelierului casei. De exemplu, platoul de brânzeturi se potrivește cu E.Guigal Côtes du Rhône Blanc sau Arrogant Frog Croak Rotie Syrah & Viogner, cocoșelul de Vigneron cu Paul Mas Vignes de Nicole Chardonnay & Viogner sau Vina Mar Reserva Special Chardonnay, Roti-ul de porc cu Baron Edmond de Rothschild Chateau de Malengin sau Misiones de Rengo Reserva Caemenere, iar desertul Plaisir de Chocolat – mousse de ciocolată cu frișcă de casă și fructe – spumantul Arrogant Frog Lily Pad Pink Rosé.

Pe lângă meniul standard, există și un meniu de prânz cu trei feluri: de ales între două supe, două main-uri plus desert la 25 de lei.

În concluzie, un loc foarte potrivit pentru ieșiri cu prietenii sau în familie și pentru o masă în doi, un prânz în pauza de job, unde îți poți lua laptopul și lucra liniștit la măsuțele din interior mai retrase, dar și pentru evenimente – party-uri, lansări de produse, meeting-uri ș.a. În plus, aici au loc periodic degustări interesante de vin, de la mari case din lume, pairing-uri food & wine, cine.

Urmăriți pagina www.facebook.com/WineClubBistro, dacă vreți să fiți la curent.

Cele mai citite

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...
Ultima oră
Pe aceeași temă