Dacă ai trecut măcar o dată pe la frații noștri greci, sigur te-ai îndrăgostit de stilul simplu și elegant al caselor din Elada. Dar nu trebuie neapărat să ai vedere la Mediterana ca să te bucuri de acest stil. Poți să-ți transformi și tu apartamentul în casă de vacanță, fie că renovezi totul cap-coadă sau faci doar câteva schimbări. Oricum, pentru ambele situații ai opțiunea de plată în rate la Dedeman. Ca să n-ai grija bugetului când îți pui în practică visul mediteraneean.
Pereți de piatră
Sigur, când trăiești pe o insulă plină de stânci, ți-e mai la îndemână să le integrezi în design-ul casei. Dar nu trebuie neapărat să-ți dărâmi pereții apartamentului și să-i reclădești piatră cu piatră. Poți obține acel efect rustic dar elegant prin piatra falsă, decorativă. Sau printr-o zugrăveală murală, cu aspect antic. Oricum, este suficient un singur perete îmbrăcat astfel, pentru a da un suflu grecesc unei încăperi. În combinație cu un parchet alb, ca de dușumea, te alegi cu un efect și mai autentic.
Alb și albastru
Când spui Grecia, nu există altă pereche cromatică mai potrivită. O regăsești în steagul lor, în taverne, pe bărci și mai ales în case. Și este poate detaliul cel mai ușor de integrat în apartamentul tău. Îl poți obține din mobilier, din accesorii (perne sau covoare) sau poți să mergi mai departe și să vopsești tocurile geamurilor în acel albastru azur. Important este să nu exagerezi. E un contrast foarte puternic, care are nevoie doar de câteva tușe albastre pentru a funcționa.
Vase de lut
Civilizația greacă n-ar fi devenit atât de civilizată fără ajutorul naturii. Măslinul este privit ca un dar divin de către greci. L-au cultivat, l-au îngrijit și s-au bucurat din plin de roadele lui. Comerțul cu ulei de măsline a făcut din Grecia Antică forța pe care o știm din cărți. Iar pentru a păstra și a transporta acest aur lichid în toată lumea, grecii foloseau amforele. Acele vase din lut ars, minunat decorate, pe care acum le întâlnim prin muzee. Astăzi, este aproape imposibil să ai așa ceva în casa ta. Dar poți să-ți arăți afinitatea pentru cultura greacă printr-o replică de calitate, așezată într-un colț al casei.
Materiale naturale și ușoare
Ca un detaliu final în grecizarea casei tale, alege țesăturile ușoare, din fibre naturale. Îmbracă acele ferestre albastre despre care vorbeam în niște draperii semi-transparente, care să creeze o atmsoferă lejeră. Alege cuverturi brodate, din bumbac sau in. Și neapărat mergi pe așternuturi rezistente, deschise la culoare și plăcute atingerii.
Una peste alta, dacă ești îndrăgostit de Grecia și ai vrea să te bucuri de acea atmosferă de vacanță mai des, ai o mulțime de variante pentru a-ți transforma casa într-un sanctuar elen. Iar dacă faci totul cu un pic de ajutor din partea CardAvantaj, stai relaxat și la capitolul finanțe. Pentru că, orice cheltuieli ar presupune renovarea, poți să le împarți pe toate în rate fără dobândă*.
*Dobanda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.