23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleGrădina cu artiști aduce două Târguri de Moși în luna mai

Grădina cu artiști aduce două Târguri de Moși în luna mai

Când se lasă luna lui Florar peste București, reînvie o tradiţie veche de sute de ani, Târgul Moşilor la care este invitată toată suflarea orașului. Anul acesta, tradiționalul Târg de Moși de la Grădina cu Artiști poate fi vizitat în weekendul 18 – 19 mai, în Parcul Kiseleff și pe 25 – 26 mai, în Grădina Icoanei iar intrarea este liberă.

Deşi am păstrat denumirea de pe vremea lui Matei Basarab, Târgul de Moşi aşază cu grijă tradiţia în contemporan: târgoveţii care pe vremuri îşi strigau în gura mare marfa la şosea acum stau la poveşti cu tine, în mare tihnă, despre produsele şi serviciile lor.

Şi unde mai pui că au o şi mai îmbelşugată tablă de materii: Tricouri pictate. Turtă dulce delicioasă. Mărgele. Hăinuţe vesele. Pictură cu henna. Codiţe împletite cu aţă colorată. Accesorii vintage. Cosmetice naturale. Jucării lucrate de mână. Pictură pe lut. Decoraţiuni pentru toate gusturile. Flori. Cercei.

Avem la Târgul de Moși fel de fel de ateliere, pentru ca toți cei mici să plece acasă cu ceva nou învățat:  muzică, pictură pe orice se poate imagina, modelaj în lut, împâslit lână, iar pentru domnițe împletim zilnic codițe cu ață colorată, aducem meștera artă a tatuajelor cu henna de peste mări și țări și facem coronițe din cele mai frumoase flori de sezon.

Și, pentru a recrea cât mai fidel atmosfera bâlciurilor de odinioară, pe 25 – 26 mai aducem și spectacol de circ cu Parada în fiecare seară, de la ora 18:00 iar duminică, de la 13:00, dansăm swing ca pe vremuri cu Bucharest Swing Dance Society.

Lume, lume, toate bune! Acestea şi încă pe atât vă aşteaptă în luna mai la Grădina cu Artiști. Plănuim să readucem zarva și forfota târgului de Moși de pe vremuri, când gustam primele cireșe iar părinții noștri vânau linguri de lemn și strachini noi, când spectacolele ieșeau în stradă iar târgurile erau prilej de mare sărbătoare, chiar în mijlocul orașului.

Programul complet pentru ambele ediții ale Târgului de Moși îl puteți găsi în curând pe pagina de Facebook Grădina cu Artiști și pe site.

Parteneri media: RADIO GUERRILLA, Romania libera, Revista Atelierul, IQads, SMARK, Eva.ro, acasa.ro, PRwave, IQool, TheTrends.ro, FEEDER.ro, GOKID.ro, SuntParinte.ro, 4arte, Fashion8.ro, Goingout, InOras.ro, Bucuresti – bucuresteni.ro, România Pozitivă, Coțofana urbană, Recreativo, Gratuitor, Munteanu.

Detalii despre eveniment la anca@creativearts.ro.

 

Cele mai citite

Atenționare Cod galben de vânt puternic în 15 județe din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de vânt puternic valabilă vineri, până la ora 18:00, în 15 judeţe, şi o...

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...

Anunțul zilei în Bundesliga! Xabi Alonso și-a decis viitorul: „Acesta este locul potrivit pentru mine”

Antrenorul spaniol Xabi Alonso a confirmat vineri, într-o conferință de presă, că va continua pe banca formației germane Bayer Leverkusen şi în sezonul viitor,...
Ultima oră
Pe aceeași temă