Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Google+ va fi închisă în aprilie 2019

Google a anunţat că va închide reţeaua de socializare online Google+ în aprilie 2019, cu patru luni mai devreme decât a plănuit iniţial, după ce a descoperit noi probleme tehnice legate de dezvăluirea datelor utilizatorilor săi, potrivit theverge.com.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 11.12.2018 - 17:44

De asemenea, accesul API va fi închis în următoarele 90 de zile.

Potrivit Google, noua vulnerabilitate tehnică a vizat 52,5 milioane de utilizatori, datele acestora privind numele, adresa de e-mail, ocupaţia şi vârsta fiind accesibile dezvoltatorilor, chiar dacă erau stabilite ca fiind private în setările din cont.

Anunţul despre închiderea reţelei de socializare online a fost făcut iniţial în octombrie, după ce compania Google a făcut public faptul că datele private a sute de mii de utilizatori ai Google+ au fost expuse.

Surse citate la momentul respectiv de cotidianul The Wall Street Journal au declarat că Google, care face parte din trustul Alphabet, nu a dezvăluit problema de teama sancţiunilor autorităţilor de reglementare.

O defecţiune de software a generat un acces potenţial la profilurile utilizatorilor Google+ începând din 2015. Problema a fost remediată de tehnicienii Google în martie 2018.

Google a confirmat în octombrie că, probabil, au fost expuse informaţii private precum nume, data naşterii, adrese de e-mail, gen şi fotografii de profil, însă nu conţinutul conversaţiilor şi nici numere de telefon. Nu există indicii că datele expuse ar fi fost utilizate abuziv, a mai subliniat Google.

Comentarii

loading...