4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleGoogle donează bani şi tehnologie pentru Wikimedia

Google donează bani şi tehnologie pentru Wikimedia

Cu cei 3,1 milioane de dolari anunţaţi la World Economic Forum, donaţiile totale făcute de Google pentru compania care dezvoltă enciclopedia gratuită Wikipedia au ajuns la 7,5 milioane de dolari.

1,1 milioane de dolari vor merge către proiectele actuale derulate de Wikimedia Foundation, iar restul de 2 milioane vor fi alocaţi pentru proiectele de viitor pe termen lung ale companiei.

În afara donaţiei în bani, Wikimedia mai primeşte acces gratuit la unele dintre instrumentele bazate pe inteligenţă artificială ale Google, precum Custom Search API şi Cloud Vision API.

Cu ajutorul acestora, editorii enciclopediei gratuite vor avea o misiune mult mai uşoară când vine vorba de citarea surselor, citare care va putea fi acum făcută fără a părăsi pagina de editare a conţinutului.

De asemenea, tot cu ajutorul Google, Wikipedia va putea să crească numărul articolelor scrise în limbi mai puţin reprezentate.

La începutul acestei luni, Wikimedia a anunţat că va folosi Google Translate pentru a ajuta editorii să traducă articolele în limbi care nu beneficiază de mult conţinut în cadrul enciclopediei Wikipedia.

Implicarea şi suportul pe care Google îl arată, chiar dacă are şi un evident interes strategic, reprezintă totuşi o iniţiativă pentru care gigantul american trebuie apreciat.

Google foloseşte informaţiile existente pe Wikipedia în diverse servicii şi cu diverse scopuri. Acestea apar direct în pagina cu rezultate în cazul anumitor căutări. De asemenea, Google foloseşte numeroasele articole de pe Wikipedia pentru a-şi antrena algoritmii de învăţare mecanică din cadrul propriilor proiecte care se bazează pe inteligenţă artificială.

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă