Google a suspendat reclamele site-ului de revânzare de bilete Viagogo

Google a suspendat reclamele site-ului de revânzare de bilete Viagogo, după ce au fost făcute mai multe plângeri privind comercializarea tichetelor la suprapreţ, scrie BBC.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 17.07.2019 - 16:03

Autoritatea pentru concurenţă şi pieţe va da în judecată site-ul, pentru că nu a făcut suficient de multe eforturi în a-şi schimba practicile de business.

Anul trecut, Football Association, UK Music şi membri ai parlamentului britanic au semnat o scrisoare deschisă adresată conducerii Google, prin care cerea să blocheze reclamele site-ului Viagogo.

Google a transmis miercuri: „Când oamenii folosesc platforma noastră pentru a primi ajutor în cumpărarea de bilete, vrem să ne asigurăm că pot avea încredere. Din acest motiv avem politici stricte şi luăm măsurile necesare când descoperim că un advertiser se află în afara legii”.

CMA a dat prima dată în judecată Viagogo în august 2018, acuzându-l că încalcă legea privind protecţia consumatorului. O curte a cerut companiei să îşi revizuiască felul în care operează, inclusiv să spună cumpărătorilor ce loc vor primi şi dacă există riscul să fie întorşi de la intrare.

Acum, CMA susţine că Viagogo ignoră aceste cerinţe şi plănuieşte o nouă acţionare în justiţie.

Autoritatea susţine că Viagogo încă transmite mesaje înşelătoare privind disponibilitatea biletelor şi adrese incomplete ale firmelor care vând biletele, între altele. Dacă va fi găsită vinovată, compania va fi amendată.

Comentarii