Google a prezentat un asistent vocal virtual care permite închirierea de maşini

Google, divizie a grupului Alphabet, a prezentat marţi o tehnologie care permite utilizatorilor să închirieze o maşină prin simpla solicitare făcută unui asistent vocal al companiei, transmite Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 08.05.2019 - 09:24

Asistentul vocal, pe care Google l-a testat cu site-ul National Car Rental, continuă eforturile din ultimii doi ani ale Google de a integra mai multe funcţii bazate pe inteligenţă artificială în Google Assistant.

Acest asistent poate lucra şi cu rezervări de bilete la film şi are rolul să scutească utilizatorii de completarea manuală a formularelor de pe site-uri, a declarat directorul general al Google, Sundar Pichai, la Google I/O, un eveniment anual organizat în apropierea sediului central al companiei din Mountain View, California.

Evenimentul atrage circa 7.000 de dezvoltatori de software care creează aplicaţii pentru Google Assistant şi alte platforme ale companiei.

Google a mai prezentat o tehnologie de realitate augmentată care permite utilizatorilor să vizualizeze rezultatele căutărilor de conţinut viziual specializat, cum ar fi modelul unei balene, prin intermediul camerelor de pe smartphone-uri.

Google a anunţat că lucrează cu companii precum New Balance, Target Corp , Samsung şi Volvo, pentru a crea modele 3D ale produselor lor disponibile în căutările mobile.

Google urma să prezinte marţi actualizări ale sistemului de operare Amdroid, cea mai mare platformă a sa. De asemenea, urma să prezinte un model nou al smartphone-ului Pixel şi unele funcţii de realitate augmentată pentru aplicaţii precum Google Maps.

Funcţia de rezervare a maşinilor va fi disponibilă mai târziu în acest an pe telefoanele cu sistem Android in Statele Unite şi Marea Britanie.

Compania încearcă să se protejeze de măsurile autorităţilor de reglementare care îi pun în pericol modelul de afaceri. Parlamentari din mai multe regiuni, inclusiv din Statele Unite, Marea Britanie şi Singapore, analizează reglementări referitoare la protejarea vieţii private şi a datelor care ar putea limita modul în care Google urmăreşte consumatorii şi  distribuie informaţiile.

Google a anunţat marţi că va include în curând ”modul incognito”, care opreşte urmărirea utilizatorilor, în Google Maps şi ulterior şi în Google search.

Comentarii