15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleGoogle a obţinut acordul SUA pentru utilizarea unui senzor de mişcare bazat...

Google a obţinut acordul SUA pentru utilizarea unui senzor de mişcare bazat pe radar

Comisia Federală pentru Comunicaţii a anunţat în această săptămână că va acorda Google permisiunea de a folosi astfel de senzori la o frecvenţă mai mare decât este permis în prezent, inclusiv la bordul avioanelor.

”Decizia serveşte interesul public prin oferirea unor funcţii de tehnologie touchless care reacţionează la gesturile mâinii”, potrivit autorităţii de reglementare.

Potrivit Google, senzorul este rezultatul activităţii grupului Advanced Technology and Projects, care dezvoltă tehnologii mobile.

Senzorul Soli detectează mişcarea în spaţiu tri-dimensional, folosind o undă radar pentru a permite controlul touchless al unor funcţii, fiind folositor utilizatorilor care au probleme de mobilitate sau de vorbire.

Acest senzor permite utilizatorilor să preseze un buton invizibil între degetul mare şi celelalte degete, sau o tastă virtuală care este activată prin frecarea degetului mare de degetul arătător. Într-un video postat pe site-ul său, Google arată cum un utilizator poate folosi un ceas smart, să caute muzică sau să ajusteze volumul sunetului.

Semnalul radar poate penetra materiale textile, senzorul fiind funcţional în buzunar sau în ruccsac.

Chiar dacă senzorul este controlat virtual, interacţiunea este resimţită ca fizică şi este reactivă, fiind generată o senzaţie în degetele care se ating.

Instrumentele virtuale pot aproxima precizia mişcării mâinii unei persoane, iar senzorul poate fi inclus în dispozitive purtabile, telefoane, computere şi tablete.

Google a solicitat în luna martie ca autotoritatea de reglementare din SUA să permită ca senzorul radar Soli să poată fi utilizat într-o bandă de frecvenţă mai ridicată, de 57-64 de GHz, la nivelul standardelor de telecomunicaţii europene.

Facebook şi-a exprimat însă îngrijorarea, către Comisia Federală pentru Comunicaţii, că Soli ar putea provoca în acest fel probleme de coexistenţă cu alte tehnologii.

După discuţii, Google şi Facdbook au informat împreună comisia, în septembrie, că au convenit că senzorii pot funcţiona la frecvenţe mai înalte comparativ cu nivelul actual, dar sub nivelul propus anterior de Google.

Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Curiozități despre Paștele Catolic: de la tradiții în Marea Britanie până la ouăle de ciocolată din Statele Unite.

Paștele catolic în 2024 se sărbătorește duminică, 31 martie. Iată 12 lucruri interesante despre Paștele Catolic: Fiecare copil din Marea Britanie primește în medie 8,8...

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...
Ultima oră
Pe aceeași temă