10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleGood mood în centrul Bucureștiului: The Harp

Good mood în centrul Bucureștiului: The Harp

Nu cred că sunt mulți iubitori de going out să nu fi trecut pe la The Harp, care rămâne la fel de actual deși e deschis de mulți ani în centrul Bucureștiului, în diagonală cu magazinul Unirea.  Deși e un irish pub clasic, s-a adaptat mereu la trenduri atât în ceea ce privește meniul, cât și evenimentele, petrecerile și concertele periodic organizate.  În mod cert, pe lângă zona cu vad, unul dintre atuurile popularității lui este faptul că e un loc bun de atmosferă  și socializare, unde te simți bine, confortabil, indiferent de momentul zilei  și ocazia de ieșit.

 Adriana Popescu

www.vinul.ro

 Ajung destul  de des aici, pentru că, așa cum spuneam, dincolo de faptul că e destul de aglomerat mai mereu, în special seara,  îmi dă senzația de confort, de loc informal, unde mă simt bine și în teniși, și unde pot veni fie doar să ronțăi ceva, fie să rămân ore întregi cu prietenii la masă și la mai multe pahare. Iar muzica e mereu bună. Atunci când nu sunt concerte, fundalul sonor  vine și cu acorduri vechi și noi, excelent combinate, iar atmosfera e mereu de veselie și ciocnit pahare.  Când e răcoare, prefer una dintre mesele la fereastră de la etaj (unde se poate ieși și pe balcon la fumat), iar vara, pe terasă,  e relaxant.   

De mâncat, ai ce alege  pentru fiecare moment al zilei, cum arătam mai sus, fie că vrei doar o gustare (platourile de nachos sunt imense), fie că ți se face poftă de o supă sau de o friptură.  Dar dacă tot ești într-un irish pub, poți încerca și dish-urile casei – plăcintele fierbinți cu carne de pui, oaie sau vită – Shepperd’s pie, Cottage Pie – sau dacă ești iubitor de pește Fisher’s Pie – nu este o plăcintă, ci o specialitate cu piure, cheddar și bucăți de somon, cod și creveți, care vine în vas de lut, direct de la cuptor. Mai sunt și salate,
mix-uri de fructe de mare,  vita cu sos de Guinness, pulpă de rață cu dulceață de varză roșie pe pandișpan cu bacon,  cotlet de sturion cu conopidă pane și lămâie. Nu le-am încercat pe toate, dar v-am enumerat câteva să vă faceți o idee. 

Oferta de beri la draft și la sticlă e ok – belgiene, nemțești, englezești –, sunt și multe spirtoase,  irish whiskey, cocktailuri și vinuri.  Iar prețurile sunt decente pentru zona în care se află pub-ul: o quesadilla 24 lei, o plăcintă din cele de mai sus (de 350 g) de la 30 lei, la fel și fish and chips, berile de la 8 lei (cele mici de 250 g) la 14, 18,21 lei (cele speciale la 330 ml, 500 ml sau pint de 550 ml), un main cu carne, de pe la 35 spre  48 lei ș.a., vinuri de la 80 de lei sticla. 

 

The Harp Bakery

 

Dacă vreau ceva mai intim, îmi place mult The Harp Bakery, deschis de vreo doi ani, chiar lângă Harp-ul mare.  E alt gen de local, un fel de bistro-cafenea, mai micuț, foarte prietenos și el, unde mă opresc, pur și simplu, la un croissant sau o prăjitură și o cafea, între întâlniri sau în weekend la un brunch cu fetele (chiar dacă nu are meniu de brunch propriu-zis, am ce alege pentru o sâmbătă leneșă și pofticioasă). De multe ori, dacă am mood mai romantic și nu merg la Harp-ul mare, ajung seara aici, la o cină în doi.  

Aici, oferta e bazată, în mare, pe specialități de panificație și patiserie, cu multe prăjituri de casă bune, înghețate și smoothie-uri de sezon.  Dar meniul are variante pentru orice moment: mic dejun – omlete cu ciuperci și cu Emmentaler, quiche-uri cu somon,  pui și legume, wrap-uri de pui, burrito, sandwich-uri cu pește sau caprese; prânz și cină: salate, feluri cu carne și pește, paste și pizza ș.a. Prețuri ok: un croissant simplu cu unt 3, 5 lei, prăjituri (amandină, chocolat trio, pavlova) în medie 14 lei, o pâine neagră 7 lei, salatele de la 16-19 lei în medie, quiche-uri 13-16 lei, cafea 8 lei, vinuri de pe la 65 lei sticla.   

 

Contact

 
The Harp Irish Pub & Restaurant
Str. Bibescu Vodă 1. Tel. 0735.554.455 www.theharp.ro

 
The Harp Bakery
Bd. Dimitrie Cantemir 2, Tel.0734.554.455. E-mail: contact@theharpbakery.ro, www.theharpbakery.ro

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă