27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăLifestyleGolf pentru toți. Toți pentru golf!

Golf pentru toți. Toți pentru golf!

16 jucători profesioniști de golf vor juca în flight-uri cu câte 4 jucători amatori, acordându-se cecuri pentru categoria pro în valoare totală de 6.000 euro și premii foarte atrăgătoare pentru categoria amatori, fondul total de premiere depășind 10.000 euro.  

Jucătorii profesioniști de top înscriși în competiția lansată de Asociația Golferilor Profesioniști sunt: Dimitri Chaynes, Austin Curtis, Mus Deboub, Duncan Muscroft, Stephan Nussbaum, Gustavo Barrios Rivas, Peter van der Toch, Andrei Bădiță, Dragoș Bădiță, Ovidiu Brebene, Radu Cîrtînă, Iulian Coman, Daniel Ionescu, Gheorghe Luţă,  Mircea Stoica și Gabriel Toader.

Competiția începe vineri, 8 Iunie, la ora 6:00 prin antrenamentul celor 80 jucători pe terenul Clubului de Golf Profesor Paul Tomița și se încheie la ora 18:00, după care jucătorii se reunesc în ședință tehnică pentru a fi trase la sorți flight-urile și a li se explica formatul și regulile competiției. La această întâlnire participă și jurnaliștii veniți special din București, alături de reprezentanții presei locale. Ziua de vineri se încheie cu o cină oferită celor peste 150 invitați de către Hotelul Leul de Aur din Sebeș. 

Sâmbătă, 9 Iunie, este ziua decisivă – la ora 9:30 competiția va fi deschisă de către reprezentanții Asociației Golferilor Profesioniști și Clubul de Golf Profesor Paul Tomița alături de oficialități locale: domnul Ion Dumitrel – Președintele Consiliului Județean Alba și domnul Petruse Marin Ioan – Primarul Comunei Pianu. La ora 10:00 se da startul competiției, făcându-se o pauză pentru masa de prânz. Spectatorii au acces pe teren pe o suprafață delimitată și pot lua prânzul alături de jucători. După ora 16:00 competiția se declară încheiată, rezultatele urmând a fi anunțate în cadrul festivității de premiere. Se vor acorda 3 trofee pentru jucătorii profesioniști și 16 pentru echipele de amatori. 

Duminică, 10 Iunie, vine rândul juniorilor pentru care Asociația Golferilor Profesioniști a creat competiția Golf for every Kid, etapa Kids Golf Tour România, Ediția I, concurs organizat de GolfLab.

Ne-am propus să contribuim la promovarea beneficiilor practicării acestui minunat sport, să creăm programe naționale pentru generațiile tinere și să activăm cât mai multe colaborări între cluburile de golf din țară. Golf for Everyone este doar un prim pas, organizația pe care o reprezint urmărește alinierea României în cel mai scurt timp la standardele internaționale atât în golful profesionist, cât și în cel amator. Suntem încântați să organizăm prima ediție a competiției la Clubul de Golf Profesor Paul Tomița și să onorăm astfel memoria unui om deosebit.”, declară Sebastian Grecu, Vicepreședintele Asociației Golferilor Profesioniști.

Brandul Alpin a ales să susțină acest eveniment din mai multe motive, poate cel mai important fiind acela că organizatorii au ales terenul de golf de la Pianu de Jos, un loc cu o încărcătură emoțională aparte pentru noi, ardelenii. Paul Tomița, cel care a pus bazele acestui sport în România, este unul dintre cei mai importanți oameni ai comunității noastre iar Alpin 57 Lux se implică activ în toate demersurile locale. A aduna la un loc profesioniștii și amatorii și a crea o competiție pentru tânăra generație – care va duce acest sport nobil mai departe – reprezintă valori pe care și noi le respectăm în cadrul organizației noastre. Respectând trecutul pregătim viitorul.” a spus domnul Ioan Istrate, fondatorul producătorului de înghețată Alpin 57 Lux.

Sponsorul principal este Alpin57Lux, evenimentul fiind organizat cu sprijinul Hotelului Leul de Aur, Lighthouse Golf & Spa Resort, Champ du Golf, Tarom, Awa-dental esthetic clinic, Caran D’Ache, 888 Marveii Print, Heidi Chocolat, Domaine Muntean, Iris Broadcast, Vision Research și Schneider Productions, partenerii media fiind Agerpres, Cariere, Centrul De Informare și Promovare Turistică Alba Iulia, Cronica Română, DCNews, Doingbusiness.ro, GolfinRomania.ro, Național TV, National24Plus, NationalFM, Manager Express, New Edition News, Radar de Media, Radio România, Rol.ro, România Liberă, Transilvania Business, Turnul Sfatului și Urbea Mea.

Mai multe detalii despre eveniment pe pagina Facebook şi www.professional-golf-romania.ro.

Cele mai citite

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...
Ultima oră
Pe aceeași temă