Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ghid gratuit în expoziţia de fluturi vii de la Muzeul "Antipa"

Specii spectaculoase de fluturi vii pot fi admirate în fiecare joi, până pe 19 august, în sera din grădina Muzeului Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa", publicul beneficiind de cele trei ghidaje gratuite oferite de Dr. Mihai Stănescu.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 19.07.2018 - 12:48

Ghidajele au loc la orele 11.00, 13.00 şi 15.00 iar preţul de intrare la expoziţia temporară "Fluturii exotici aterizează în oraş" este de 10 lei pentru copii, studenţi şi pensionari şi 12 lei pentru adulţi. 

Copiii cu vârstă mai mică de trei ani au accesul gratuit în expoziţie.

Printre cele mai spectaculoase specii din expoziţie se află fluturele împărat (Morpho peleides), fluturele cap-de-bufniţă de bananier (Caligo eurilochus) şi fluturele coada-rândunicii-de-smarald (Papilio palinurus), roşcatul cu aripi dantelate (Cethosia biblis), fluturele coadă de coţofană (Graphium agamemnon), fluturele flacără vie (Dryas iulia) şi fluturele de malachit (Siproeta stelennes).

Expoziţia "Fluturii exotici aterizează în oraş" reprezintă o modalitate inedită de a cunoaşte îndeaproape un grup de animale cu un mod de viaţă fascinant. Cu toate că niciuna dintre speciile prezente în cadrul expoziţiei nu este ameninţată cu dispariţia, frumuseţea şi fragilitatea acestor exponate vii ne atrag atenţia asupra necesităţii conservării acestor insecte delicate în mediul lor natural, prin măsuri specifice.

Expoziţia, care este o invitaţie la o incursiune în lumea extrem de diversă a acestor insecte, va rămâne deschisă publicului până la data de 16 septembrie.

Fluturii pot fi admiraţi de marţi până duminică, între orele 10.00 şi 18.00. Accesul vizitatorilor în expoziţie este permis doar până la ora 17.30.

Comentarii

loading...