15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleGhid de cumpărături pentru mobilierul din ratan pentru terasă și grădină

Ghid de cumpărături pentru mobilierul din ratan pentru terasă și grădină

Atunci când vine vorba de mobilier pentru terasă și grădină, răchita și ratanul sunt frecvent confundate, mulți crezând că sunt materiale aproape identice. De fapt, există multe diferențe între cele două, pe care le vom descoperi în rândurile următoare

Ratanul este un material excelent pentru mobilierul de grădină – este ecologic și ușor de întreținut.

În cele ce urmează, îți voi prezenta tot ce trebuie să știi atunci când vrei să cumperi un scaun sau un fotoliu din ratan.

Ratan vs. răchită: diferențe

Ratanul este o rudă apropiată a palmierilor. Acesta este o fibră lemnoasă care se găsește în junglele din emisfera sudică, fiind una dintre cele mai puternice fibre disponibile. Este foarte dificil să se rupă și foarte durabil.

Răchita, pe de altă parte, nu este propriu-zis un material, ci mai degrabă o tehnică folosită pentru fabricarea produselor din materiale precum ratanul, salcia sau bambusul. Aceste materiale sunt umezite și apoi țesute pentru a crea „mobilierul din răchită”.

Cum se întreține mobilierul din ratan

Nu ai nevoie de produse de curățare fanteziste pentru a-ți menține fotoliul din ratan în cea mai bună stare. Un detergent de spălat vase, un castron cu apă caldă, o cârpă moale, o periuță de dinți și puțin lac reprezintă principalele materiale de care vei avea nevoie pentru a maximiza longevitatea mobilierului.

●       Adaugă detergent de vase într-un castron cu apă caldă și amestecă.

●       Înmoaie o cârpă moale în spuma formată în castron și șterge scaunul din ratan. Spuma curăță ratanul fără să îl ude, evitându-se astfel eventualele stricăciuni.

●       Folosește o periuță de dinți veche pentru a putea curăța crăpăturile și locurile greu accesibile.

●       Lasă mobilierul să se usuce, apoi aplică un strat de lac cu o pensulă pentru o protecție sporită.

●       Pentru a îndepărta petele dure, aplică mai multă soluție de apă cu detergent. Dacă ratanul este prea umed, folosește un uscător de păr pentru a-l ajuta să se usuce mai repede.

Cum să alegi cel mai bun mobilier din ratan

Ratanul nu este mereu același, așa că în continuare îți voi prezenta câteva lucruri de care să ții cont atunci când vrei să cumperi o astfel de piesă de mobilier:

●       Asigură-te că este tratat împotriva razelor UV, astfel încât să reziste la razele puternice ale soarelui.

●       Alege perne care să completeze mobilierul. Cele subțiri nu vor rezista mult timp în aer liber și nu vor fi foarte confortabile;

●       Ratanul PE sau HDPE sunt cele mai bune tipuri de ratan deoarece au un proces de producție ecologic, sunt reciclabile, rezistente la intemperii și mai dure decât PU sau PVC. Mai mult, sunt rezistente la mucegai.

●       Ca rezultat, ratanul din PVC tinde să fie mai ieftin decât celelalte, deci e indicat să ai acest lucru în vedere atunci când îți calculezi bugetul.

●       Înainte de a cumpăra orice piesă de mobilier, este important să măsori spațiul din grădină pentru a te asigura că se potrivește în mod corespunzător.

●       Pentru a cumpăra scaune din ratan de cea mai bună calitate, intră pe Nordashop.ro Acolo vei găsi o selecție de mobilier din ratan care nu doar că se va ridica la cele mai înalte exigențe din punctul de vedere al calității, dar vor fi și un centru de atracție în grădina ta prin prisma designului scandinav.

Cele mai citite

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă