18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyleGhid complet: Cum să îți cumperi o pereche de lentile de contact...

Ghid complet: Cum să îți cumperi o pereche de lentile de contact potrivită

Nu uita, înainte să începi să răsfoiești internetul după oferte, că lentilele de contact sunt un dispozitiv medical menit să îți corecteze defectele de vedere, așa că nu le lua „după ureche”, ci consultă în prealabil un oftalmolog, ca să afli ce dioptrii sunt necesare pentru ca ochii tăi să redea o imagine clară. Hai să aflăm împreună care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgi, de la decizia de a trece la lentile, până la prima dată când le aplici.

De ce ai avea nevoie de lentile?
Mai întâi de toate, relaxează-te. E normal ca, odată cu vârsta, sau în funcție de moștenirea genetică pe care o avem, să fie nevoie de o corectare a vederii. Fie că e vorba de o privire încețoșată, de imposibilitatea de a vedea la distanță sau de aproape ori de dureri de cap care nu se datorează altcuiva decât modificărilor de dioptrii ale ochilor tăi, purtarea unei perechi de lentile de contact îți va face viața mult mai ușoară.

Programează un control oftalmologic
Începe prin a primi sfaturile unui medic avizat. Dacă porți deja ochelari de vedere și vrei să faci trecerea la lentile, nu te grăbi să comanzi o pereche cu aceleași dioptrii ca cele ale ochelarilor, s-ar putea să nu ți se potrivească și să cheltuiești banii degeaba. În cazul în care vederea ta are nevoie de mici ajustări, ar trebui să treci periodic pe la medicul în care ai încredere, pentru a vedea evoluția și nivelul de corectare sau stagnare a ochilor tăi.

Alege perechea potrivită pentru tine
După ce medicul ți-a spus care sunt lentilele care ți se potrivesc și care ți-ar ușura mult activitatea, gândește-te puțin la stilul tău de viață. Acest pas este foarte important, pentru a putea alege între lentilele de unică folosință, cele bilunare, cele trimestriale, sau cele cu purtare extinsă. În funcție de mediul în care îți petreci majoritatea timpului, de gradul de igienă pe care îl ai asupra ochilor, de zona în care locuiești și de activitățile din timpul liber, poți decide care dintre lentile sunt ideale pentru tine.

De unde poți cumpăra lentilele
Rămâne la latitudinea ta dacă alegi să achiziționezi lentilele dintr-un magazin de profil sau online. Noi îți putem spune că ai numai de câștigat folosind a doua variantă, care îți va aduce și o reducere a timpului petrecut cu astfel de cumpărături. Cu prescripția medicală în față și acces la internet, îți poți comanda lentile de pe Lentiamo.ro, iar în cel mai scurt timp le vei avea acasă.

Ce trebuie să știi dacă aplici pentru prima dată lentilele
În primul rând, e foarte important să păstrezi o igienă impecabilă a ochilor și să nu uiți niciodată lentilele la ochi, dacă acestea sunt de uz zilnic. La fel de importante devin și picăturile de ochi, care nu ar trebui să lipsească din rutina ta zilnică, pentru că acestea vor ajuta ochii să se curețe de eventualele secreții sau particule de praf, înainte să aplici lentilele. Totodată, acestea vor păstra lentilele hidratate, pentru ca tu să nu simți un disconfort după o purtare mai îndelungată.

 

sursa foto: https://pixabay.com/en/woman-bed-within-room-bedroom-3289350/

Odată cumpărate și aplicate, lentilele de contact îți vor schimba viața în bine, dăruindu-ți o vedere clară, în culori vii și contururi exacte.

Cele mai citite

Cum alegi salopeta de lucru potrivită

Alegerea unei salopete de lucru adecvate este esențială pentru confortul, siguranța și eficiența la locul de muncă. Această piesă de îmbrăcăminte, care inițial a...

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...
Ultima oră
Pe aceeași temă