15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleBrazilia-Germania 1-7. Nemții, în finală, după al doilea MARACANAZO din istorie!

Brazilia-Germania 1-7. Nemții, în finală, după al doilea MARACANAZO din istorie!

Germania a învins Brazilia cu 7-1 în prima semifinală a Cupei Mondiale. Nemții au ajuns în finală, după ce au eliminat, marți seară, pe stadionul din Belo Horizonte, cea mai titrată echipă de fotbal din lume, respectiv gazda acestui turneu. 

Partida Brazilia – Germania a fost practic rezolvată în doar jumătate de oră, scorul, în minutul 30 fiind de 5-0. Partida a reușit mai multe recorduri ale acestui Mondial, cum ar fi cea mai rapidă dublă, cea a lui Toni Kroos, care a înscris în minutele 25 și 26.

Golurile partidei au fost înscrise de:  Muller (11`), Klose (23`), Kroos (25`, 26`), Khedira (29`), Schurrle (69`, 79`) – Oscar (91`). Mesut Ozil, criticat vehement de presa germană pentru evoluția sa la acest turneu, a greșit din nou pe final de meci la o finalizare, când, deși era față în față cu portarul, a trimis pe lângă poartă. Greșeala a fost speculată imediat de brazilieni care au plecat pe contraatac și au înscris prin Oscar, după o fază personală a jucătorului brazilian care evoluează la Chelsea.

Germania a scris istorie la Belo Horizonte, fiind prima echipă care înscrie 7 goluri într-o semifinală a Cupei Mondiale.

Fără Neymar și Thiago Silva pe teren Brazilia a arătat ca o echipă de amatori, în fața Germaniei. Rușinea înfrângerii se va lăsa, cel mai probabil, cu o serie de demisii în lanț în cadrul forului brazilian de fotbal, primul vânat de presa sud-americană fiind antrenorul Luis Felipe Scolari. Cu toate că a câștigat Cupa Mondială cu Brazilia, în 2002, în semifinala cu Germania Scolari a luat multe decizii greșite din punct de vedere tactic.

Vezi aici desfășurarea live text a partidei Brazilia – Germania 1-7

Orizontul a arătat rău pentru Brazilia pe arena din Belo Horizonte, sud-americanii suferind cel de-al doilea și poate cel mai crunt "maracanazo" din istorie. După ce în finala CM 1950, când a fost de asemeni țară gazdă, Brazilia a fost învinsă de Uruguay cu 2-1, această națională a suferit un nou șoc, după 64 de ani. Atunci era marea favorită a competiției, iar umilința a fost cu atât mai mare, cu cât în tribune asistau circa 200.000 persoane. De această dată, cu toate că meciul nu s-a disputat pe Maracana, înfrângerea este cu siguranță un "maracanazo", termen care descrie cel mai bine umilința suferită de elevii lui Scolari.

Înfrângerea suferită de Portugalia, în grupe cu 4-0, în fața Germaniei, a fost făcută uitată de această națională braziliană care pare să fi eșuat de tot. Brazilia s-a alăturat, în marți seară, unor state precum Haiti sau Zair, învinse dea asemeni la scoruri astronomice de către nemți.

Cea de a doua semifinală se dispută miercuri, de la ora 23.00, pe stadionul din Sao Paulo, acolo unde se vor confrunta Olanda și Argentina. Finala Cupei Mondiale se va disputa pe Maracana, în Rio de Janeiro, pe data de 13 iulie.

 

Cele mai citite

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...
Ultima oră
Pe aceeași temă