Gastronomia românească în secolul XXI poate propulsa țara în topul destinațiilor turistice

O premieră editorială, „Romanian Gastronomy in the XXI Century“, album bilingv cu fotografii de preparate culinare tradiționale realizate în manieră modernă, marchează avanpremiera celei de-a doua ediții a Congresului național de gastronomie și vinuri.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 06.05.2018 - 12:58

Albumul „Romanian Gastronomy in the XXI Century” a apărut recent la Editura Business Adviser și poartă semnătura echipei care realizează singura revistă despre vinuri și gastronomie din România, Vinul.Ro.


„România ca destinație gastronomică europeană” este tema principală a Congresului, care va avea loc în data de 13 iunie. Subiectul este propus spre dezbaterea profesioniștilor din domeniu, dar a fost propus pentru analiză și către premierul Viorica Dăncilă, altor membri ai Guvernului, precum și primarului general al Capitalei, Gabriela Vrânceanu Firea, în cadrul unei întâlniri care a avut loc în 20 aprilie la Palatul Parlamentului.


„În contextul reconfigurării multora dintre opțiunile turistice vizând estul Europei, ca urmare a tulburărilor și zvonurilor privind riscurile de stabilitate în regiune, România are șansa să se afirme ca o destinație atrăgătoare nu doar prin frumusețile naturii sau arhitecturale, ci și prin experiențele interumane pline de savoare. Depinde doar de noi înșine să facem cunoscute și aceste valori ușor de înțeles și de acceptat – căldura oamenilor, gastronomia locală care înglobează în ea influențele tuturor marilor tradiții din zonă, vinurile de o calitate din ce în ce mai bună”, spune Cezar Ioan, publisherul revistei Vinul.Ro și unul dintre inițiatorii acestui demers de recuperare și valorificare a tradițiilor culinare din România.


„Mă bucur să constat că această idee prinde din ce în ce mai mult nu doar la profesioniștii din domeniu, ci și la factorii de decizie din Guvern și la publicul larg – semnalele pozitive în acest sens sunt din ce în ce mai numeroase. Dacă anul trecut textul «Manifestului pentru gastronomia și vinurile din România», adoptat de participanții la prima ediție a Congresului, a început să fie cunoscut – inclusiv prin publicarea lui în această carte –, de la începutul lui 2018 au început să se vadă și rezultatele concrete, în practică: apar din ce în ce mai multe publicații pe această temă, meniurile restaurantelor încep să se adapteze la ideile cuprinse în manifest, respectul și grija față de bucătăria națională încep să fie tot mai vizibile”, adaugă Cezar Ioan.


Albumul „Romanian Gastronomy in the XXI Century” poate fi achiziționat online pe www.vinmag.ro, apariția lui fiind posibilă cu sprijin din partea primei crame cu capital privat străin din România, SERVE Ceptura, și a Selgros România.

Comentarii