13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleGALERIE FOTO. Brazilia după dezastrul cu Germania. Chipurile suferinței. Reacții și declarații

GALERIE FOTO. Brazilia după dezastrul cu Germania. Chipurile suferinței. Reacții și declarații

„Rușine: cea mai mare înfrângere din istoria fotbalului brazilian”, „După fiasco, superficialitatea”, „Daniel Alves e singurul care recunoaște: Trebuie să evoluăm, în fotbal”, „Amintiți-vă campania a Braziliei la Cupa Mondială din 2002” sunt doar câteva dintre titlurile presei braziliene, după acel rușinos 1-7 cu Germania, în semifinala Cupei Mondiale. 

Citește și: Brazilia-Germania 1-7. Nemții, în finală, după al doilea MARACANAZO din istorie!

Străzile din Brazilia au devenit scena unor revolte de amploare ale fanilori la scurtă vreme după încheierea partidei Brazilia-Germania. Protestele violente vin pe fondul unei nemulțumiri ceva mai vechi față de organizarea Campionatului Mondial în Brazilia, în condițiile în care economia țării se confruntă cu probleme serioase care afectează serios nivelul de trai al populației.

Citește și: Haos și violențe pe străzile din Brazilia după meciul dezastruos cu Germania

„Transmit poporului brazilian că am făcut tot ce ne-a stat în putinţă, am dat totul. Iertaţi-ne. Suntem dezolaţi că nu putem continua până în finală. Dar vom lupta pentru locul trei şi sper că vom avea sprijinul fanilor. Eu am făcut echipa, eu sunt responsabil. Rezultatul este catastrofal şi poate că responsabilităţile sunt împărţite dar eu am decis tactica. Şi îmi asum responsabilitatea. Nu am datorii faţă de poporul brazilian, mi-am făcut treaba. Am făcut ceea ce am considerat că este mai bine şi ce am considerat corect. Putem spune că este o înfrângere teribilă din cauza rezultatului, dar nu cred că este o chestiune de datorie. Sunt de acord, este o catastrofă, dar să nu uităm că mai avem şi sâmbătă un meci", a declarat Scolari, citat de Mediafax.

Citește și: Cele mai mari diferențe de scor din istoria Campionatului Mondial de Fotbal

El a spus că nu a făcut schimbări în echipă mai devreme, deoarece a aşteptat momentul oportun şi a precizat că după ce jucătorii săi au primit patru goluri în zece minute au intrat în panică. Selecţionerul Braziliei a adăugat că situaţia nu ar fi fost alta dacă Neymar ar fi fost în teren, deoarece echipa sa pierdut în faţa unui „adversar fantastic”.

Citește și: Cota la casele de pariuri pentru scorul corect în meciul Germania – Brazilia

"Echipa Germaniei are multe calităţi, însă ceea ce s-a întâmplat astăzi nu este normal. Este cea mai drastrică înfrângere a Braziliei. Dar viaţa continuă chiar dacă este cel mai dureros moment al vieţii mele. Trebuie să acceptăm situaţia şi să vedem ce putem face diferit", a adăugat Scolari.

Citește și: Miroslav Klose l-a detronat pe Ronaldo în topul marcatorilor din istoria Cupei Mondiale

Partida Brazilia – Germania a fost rezolvată în doar jumătate de oră, scorul, în minutul 30, fiind de 5-0. Partida a reușit mai multe recorduri ale acestui Mondial, cum ar fi cea mai rapidă dublă, cea a lui Toni Kroos, care a înscris în minutele 25 și 26.

Golurile partidei au fost înscrise de:  Muller (11`), Klose (23`), Kroos (25`, 26`), Khedira (29`), Schurrle (69`, 79`) – Oscar (91`). Germania a scris istorie la Belo Horizonte, fiind prima echipă care înscrie 7 goluri într-o semifinală a Cupei Mondiale.

Vă invităm să vedeți, în câteva imagini, reacțiile fanilor după înfrângerea umilitoare a Braziliei.

Sursă foto: O Globo, O Dia 

Cele mai citite

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă