11.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăLifestyleFuncții de bază, calitate premium. Top laptopuri ieftine și bune

Funcții de bază, calitate premium. Top laptopuri ieftine și bune

Un laptop nu trebuie să coste cât trei salarii ca să te poți baza pe el. Mai ales dacă nu îl folosești ca să lansezi rachete în spațiu. Un laptop pentru filme, proiecte și mailuri, care să nu se blocheze. Cam atât au nevoie cei mai mulți oameni. Iar pentru asta nu trebuie să-ți dai bugetul peste cap. Mai ales că poți să-ți iei un laptop in rate. Dar ce laptop?

 

Chromebook LENOVO N22-20

Doamna profesoarăăăă, avem un laptop pentru dumneavoastră. Mă rog, așa s-a gândit Lenovo să poziționeze acest ultraportabil: pentru sistemul educational. Dar s-ar putea descurca foarte bine și în mâinile unui om de afaceri nu foarte pretențios. Bateria duce, tastatura tastează, iar ecranul arată. Ce-ți mai poți dori? Și mai mult ca sigur o să te țină multă vreme, petnru că nu se ascund lucruri atât de complicate prin măruntaiele sale, care să riște să se strice. Are 2 GB RAM și doar 32 GB spațiu de stocare. Dar ce pretenții să ai la 800-900 de lei?

 

Allview Allbook X

Primul laptop făcut de Allview tot pentru zona edu a fost gândit. Dar neavând un nume nobil care să-l scoată în față, încearcă să compenseze prin alte detalii drăguțe. Cum ar fi 3 GB RAM. Sau grosimea de 12,9 mm. Sau design-ul metallic. Sau ecranul Full HD IPS. Sau perechea de căști care vine la pachet (ați mai văzut așa ceva?). Spațiul de stocare tot la 32 GB se învârte, dar poț să-i conectezi SSD-uri extra cu 128 sau 256 GB. Per total, nu e rău din partea companiei autohtone. Mai ales dacă-l găsești sub 1000 de lei.

 

Dell Inspiron 3573

Dacă am văzut situația la ultraportabile, e timpul și pentru un laptop adevărat. Dar la fel de prietenos cu buzunarul tău. Dell se pricepe la așa ceva, se știe. Iar 3573-ul va face fiecare leuț să merite.  4 GB DDR4 RAM, 500 GB HDD, monitor anti-glare de 15,6 inch, trei porturi USB, unul HDMI și o baterie decentă pentru mărimea lui. Un laptop de folosit ca desktop, dar și prin cafenele, dacă te apucă creativitatea boemă. Cel mai probabil îl vei găsi cu Ubuntu pe el, dar pentru texte, mailuri și Youtube, nici nu-ți trebuie altceva.

 

ASUS X505BA-BR046

Dacă are 15 inch, nu înseamnă că trebuie să-l cari cu troller-ul. Acest Asus cântărește numai 1,65 kg. Ecranul e Full HD și mai puțin „înrămat”. Adică rama sa e mai subțire. 4GB RAM, 500GB stocare, toate bune și frumoase. Dar unde excelează la categoria asta de preț este procesorul. Ultima generație AMD A9  Dual-Core scoate până la 3.60 GHz. Iar design-ul dual-storage combină vitezele rapide de date ale unui SSD cu capacitățile mari ale unui HDD. Adică exact ce-i trebuie unui computer de zi cu zi, care să te ajute la greu și să te însoțească la distracție.

Tu ce laptop ieftin și bun ai vrea să-ți cumperi? Orice ai alege, fii sigur că folosești CardAvantaj, care are parteneriate la magazinele de specialitate și îți permite să împarți orice preț în rate fără dobândă*. Chiar și pe alea deja mici.

*Dobanda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

 

Cele mai citite

1,29 milioane de bugetari, potrivit datelor Ministerului Finanțelor

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în februarie 2024, de 1.289.965, cu 1.827 mai puţine comparativ cu ianuarie 2024,...

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...

Oamenii legii au reținut peste 1.000 de permise în ultimele 24 de ore, 15 pentru consum de droguri

Sâmbătă, 20 aprilie 2024, Ministerul Afacerilor Interne a raportat intervenția la un număr de 4.238 de evenimente, dintre care 2.762 au fost dedicate menținerii...
Ultima oră
Pe aceeași temă