Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO Vasul Queen Elizabeth 2, transformat în hotel plutitor, inaugurat la Dubai

asul de croazieră Queen Elizabeth 2 (QE2), transformat într-un hotel plutitor în Dubai, a fost inaugurat miercuri, la zece ani după ce emiratul din Golful Arabiei l-a cumpărat contra sumei de 100 de milioane de dolari, informează Reuters.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 18.04.2018 - 20:52

Compania de stat Dubai World a cumpărat vasul de la Cunard Line în 2007, dar criza financiară declanşată în 2008 a întârziat punerea în aplicarea a planurilor prevăzute pentru ambarcaţiunea cu o vechime de 40 de ani, una dintre cele mai faimoase nave din lume.

În prezent ancorat permanent în portul Mina Rashid, QE2 a fost renovat conform designului original, de la covoare, la sala de teatru sau la meniurile care propun preparate din zilele de glorie ale ambarcaţiunii.

Inaugurarea oficială a fost marcată miercuri printr-o recepţie care a avut loc pe chei.

''QE2 este cunoscută în toată lumea pentru faima sa şi simbolurile pe care le reprezintă'', spune Hamza Mustafa, CEO al PCFC Hotels, filială a companiei Dubai World, proprietara ambarcaţiunii.

QE2 a fost lansată la apă în 1969 şi a navigat în jurul lumii de 25 de ori, transportând peste 2,5 milioane de pasageri, potrivit companiei.

În noua sa formă, are 1.300 de camere, care pot fi închiriate pentru sume cuprinse între 200 şi 15.000 de dolari. QE2 are, de asemenea, un muzeu şi 13 restaurante şi baruri.

Autorităţile din Dubai speră că QE2 va impulsiona turismul în cel mai vizitat oraş din Orientul Mijlociu, cu peste 15 milioane de turişti în 2017. Oficialii spun că îşi propun să ajungă la un total de 20 de milioane de turişti până în 2020.

PCFC Hotels a cheltuit 100 de milioane de dolari pentru renovarea vasului şi are în plan transformarea portului Mina Rashid într-un complex de reşedinţe de lux şi port pentru iahturi.

''Chiar dacă am păstrat totul aşa cum era în 1969, oaspeţii beneficiază de cea mai avansată tehnologie disponibilă în industria de turism din Dubai'', a spus Kenneth Todd, director de vânzări la PCFC Hotels.

''Spre exemplu, poţi controla totul cu ajutorul telefonului, inclusiv procedeul de check-in, cheia de la cameră, luminile şi televizorul'', a spus acesta în timp ce le-a arătat reporterilor un apartament de tip duplex.

Queen Mary 2, cea mai mare navă de croazieră din lume, aparţinând companiei Cunard, a fost de asemenea andocată în portul Mina Rashid miercuri şi şi-a făcut simţită prezenţa prin sunetele sirenelor.

 

Comentarii

loading...