Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO Cel mai mare cocktail ''Cuba Libre'' din lume a fost realizat duminică la Havana

Un cocktail ''Cuba Libre'' de aproape 500 de litri, cel mai mare din lume, a fost realizat duminică la Havana de barmanii participanţi la cea de-a XXII-a Întâlnire Panamericană de Cockteiluri IBA 2018, relatează EFE.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 27.08.2018 - 09:19

Sute de turişti s-au reunit duminică în holul celebrului hotel Tryp Habana Libre din capitala cubaneză pentru a urmări pas cu pas prepararea acestui cocktail în versiune gigant pe care la final l-au degustat.

Barmanul Sergio Serrano a declarat pentru EFE că este "o plăcere şi o onoare" să participe la realizarea acestui uriaş ''Cuba Libre'', unul din cocteilurile cele mai băute din lume, alături de mojito, daiquiri, sau ''Adam şi Eva'' cu care a câştigat Campionatul mondial de cockteiluri clasice desfăşurat în 2003 la Sevilia.

Timp de mai puţin de o oră, barmani cubanezi şi străini, alături de personalul hotelului au umplut un pahar uriaş unde a fost preparat cocktailul pentru care s-au folosit 108 sticle de rom Havana Club 3 Ani şi peste 200 de litri de băutură carbogazoasă cubaneză ''TuKola'', iar pentru a completa s-a adăugat gheaţă şi puţin suc de lămâie.

La întâlnire au participat barmani din 18 ţări veniţi din Argentina, Brazilia, Chile, Columbia, Ecuador, Spania, SUA, Mexic, Nicaragua, Peru, Portugalia, Puerto Rico, Venezuela, Republica Dominicană şi Uruguay în afară de Cuba, şi având ca invitate Belice şi Panama.

Programul evenimentul care se va încheia la 31 august la Havana, declarată capitala ibero-americană a cocktailurilor în mai anul acesta, include degustări, demonstraţii magistrale şi întâlniri cu producători şi comercianţi internaţionali de băuturi.

Comentarii