23 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeLifestyleFOTO Fotbalist român, dublu campion în Norvegia la 15 ani

FOTO Fotbalist român, dublu campion în Norvegia la 15 ani

Sebastian Cotrău este atacant și tocmai a câștigat două competiții importante, una cu echipa de juniori și cealaltă cu echipa de seniori din liga a 4-a.

Părinții lui Sebastian, foști sportivi, au decis să se mute în Norvegia acum 6 ani. Băiatul juca deja fotbal de doi ani atunci când a plecat din țară. Acum are15 ani, vorbește perfect limba norvegiană și este deja un sportiv cunoscut și apreciat în Sørumsand, acolo unde activează ca fotbalist.

Are deja un palmares bogat, fiind și cel mai tânăr marcator al echipei de seniori din localitate, formație care joacă în liga a 4-a. Se antrenează de patru ori pe săptămână cu echipa de juniori, dar își completează pregătirea și singur, urmând un program întocmit în România de Paul Sittner, specialist în recuperare medicală și îmbunătățirea performanțelor sportive.

„Anul acesta am câştigat campionatul și la seniori şi la juniori. Am câștigat Sør Cup, o competiție foarte importantă în Norvegia şi ne-am clasat pe locul 2 în Cupa Talentelor. Acolo am pierdut la penalty-uri. Am fost desemnat și cel mai tânăr marcator din istoria clubului la seniori, pentru care am dat primul gol la 14 ani. Îmi doresc să joc la un nivel cât mai înalt ca să pot arăta tot ce știu”, spune Sebastian.

Mai mult fair-play

Își aduce aminte că fotbalul din România este mai agresiv, în timp ce în Norvegia este mai mult fairplay. „Din ce îmi aduc eu aminte în România fotbalul este mai agresiv, se joacă mai murdar. În Norvegia există mai mult respect între jucători, nu sunt simulate faulturile, se joacă mai corect. Aici sunt foarte mulţi jucători care fac fotbal din plăcere şi nu pentru bani.”, povestește fotbalistul.

Acesta spune și că sistemul de educație este total diferit de cel din România.

„În Norvegia avem o școală care ne permite să ne urmăm visele. Fac fotbal și la școală de două ori pe săptămână, iar teme pentru acasă nu prea avem. Aici poți face și școală și sport la fel de bine.”, a explicat Sebastian.

În timpul liber, antrenează împreună cu alte trei persoane echipele de fete cu vârste între 9-12 ani din Aurskog, localitatea în care domiciliază. Sora sa, Luana este, la 9 ani, principala marcatoare a echipelor de fete antrenate acum de Sebastian. Ea nu concepe să joace un meci fără să dea un gol și e la fel de hotărâtă în pregătire.

Fotbalul înseamnă tot

Pentru Sebastian, fotbalul înseamnă tot. Tatăl lui e fost jucător de rugby, iar mama a făcut atletism, așa că are tot sprijinul pentru a face sport. Se antrenează și suplimnetar de fiecare dată când are posibilitatea.

„Mă antrenez și împreună cu tata, merg și la sală unde fac programul pe care mi l-a dat Paul Sittner când am fost în România, iar rezultatele deja se văd. Pentru mine fotbalul înseamnă aproape tot, mă simt în largul meu când sunt pe teren. Pun suflet în fiecare minut din meci. Iubesc antrenamentele. Nu-mi place să pierd sau să fiu accidentat.”, punctează Sebi.

 

Cele mai citite

Românii, apetit pentru vizitarea orașelor din țară

Potrivit platformei hoteliere online Travelminit, 45% dintre rezervările efectuate pentru acest sezon au fost făcute într-un oraș mare din România, semn că turiștii își...

Ministerul Investițiilor așteaptă 608 milioane de euro rambursări de la CE

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a transmis Autorităţii de Certificare şi Plată (ACP) din cadrul Ministerului Finanţelor, spre certificare şi rambursare, declaraţii de...

Sărbătoare 1 octombrie – Zi cu o însemnătate deosebită pentru credincioșii din țara noastră

OrtodoxeAcoperământul Maicii Domnului; Sf. Ap. Anania; Sf. Cuv. Roman Melodul; Sf. Cuv. Iosif şi Chiriac de la BisericaniDuminica a 19-a după RusaliiGreco-catoliceDuminica 19...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies