15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleForaje puțuri cu profesioniști: principalele avantaje ale forării puțurilor de apă

Foraje puțuri cu profesioniști: principalele avantaje ale forării puțurilor de apă

Sistemele moderne de foraje puțuri permit asigurarea cu apă a unei gospodării în volumul necesar.

Fântână arteziană

Se referă la tipul de puțuri adânci, de la 30 de metri sau mai mult. Procesul de forare durează de la 4 până la 7 zile. Un avantaj semnificativ al unei fântâni arteziene este productivitatea și durabilitatea ridicată. Volumul de apă distribuită este de până la 100 de metri cubi pe oră. O astfel de structură nu este turnată, ceea ce garantează cel puțin 50 de ani de serviciu.

Pentru amenajarea unei fântâni arteziene, se utilizează țevi de oțel cu o grosime a peretelui de cel puțin 5 mm și un diametru de 200 mm sau mai mult. Este logic să construiești această structură în locuri cu soluri complexe care conțin calcar, precum și în zone cu ape subterane adânci.

Sarcina principală a firmei de foraje puțuri este forarea puțurilor arteziene la cheie pentru uz privat și industrial în toate zonele țării.

Foraje puțuri pe sol nisipos

Această opțiune este mai ieftină și, prin urmare, este mai populară în rândul populației. Este nevoie de 1-2 zile pentru a executa foraje puțuri pe sol nisipos. Structura finisată constă dintr-o carcasă cu un diametru de 12-13,5 cm. Productivitatea unui puț filtrat este de la 1 la 2 m3 / h.

Dezavantajele designului includ umplerea sa rapidă. În medie, durata de viață a acestuia, variază între 5-7 ani. Este demn de remarcat faptul că, cu cât folosești mai des acest tip de fântână, cu atât va dura mai mult. Trebuie amintit că, indiferent de tipul puțului, trebuie instalate filtre de curățare suplimentare fine și grosiere.

Alte tipuri de foraje puțuri

Există, de asemenea, puțuri de explorare și comerciale. Primul tip este destinat cercetărilor hidrologice și geologice și verificării zonei pentru disponibilitatea și calitatea apei. Versiunea industrială este concepută pentru a furniza apă marilor întreprinderi industriale și agricole. Factorii determinanți la alegerea tipului de puț, sunt înălțimea apei subterane și compoziția rocilor din secțiunea geologică care urmează să fie forată. Un proces tehnologic de foraj bine ales, este o garanție a obținerii unui procent ridicat de revenire din structura de admisie a apei și evitarea situațiilor de urgență. Efectuarea de foraje puțuri trebuie încredințată profesioniștilor care au calificările și echipamentele corespunzătoare.

Tehnologii de foraje puțuri

Cu ajutorul instalațiilor cu șurub, forajul se efectuează pe soluri nisipoase și argiloase. Pe măsură ce se adâncește, burghiul este echipat cu melci suplimentari, iar roca extrasă este adusă la suprafață. Participarea specialiștilor în acest proces este importantă, deoarece nerespectarea tehnologiei de foraj poate duce la blocarea învelișului și la situații de urgență.

A doua modalitate profesională de foraje puțuri apa este opțiunea rotativă. Această metodă permite forajul pe formațiuni dure și are o viteză mare a procesului de foraj. După atingerea adâncimii necesare, pereții forajului trebuie întăriți. Acest lucru se face folosind țevi din azbociment sau plastic de dimensiuni adecvate, cu un filtru de plasă la capăt.

Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă