24.2 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăLifestyleFoodVIDEO.Imagini din inima oraşului interzis - Fukushima

VIDEO.Imagini din inima oraşului interzis – Fukushima

Cartiere întregi sunt acum goale în Fukushima, în urma evacuărilor care au avut loc în zonă. Cu toate că aici obişnuiau să locuiască mii de oameni, oraşul arată ca şi cum ar fi fost părăsit dintr-o dată. Unul dintre puţinii oameni care s-au întors în zonă, chiar şi numai pentru câteva ore, este şi fotograful Athit Perawongmetha.

 Timpul pare să se fi oprit în loc, sau cel puţin aceasta a fost impresia pe care Fukushima i-a lăsat-o fotografului care a făcut un reportaj foto cu această zonă. Nici măcar autorităţile nu s-au încumetat până în prezent să intre în zona declarată „interzisă”. De altfel un cadavru zace şi acum printre resturile lăsate în urmă de catastrofele ce au avut loc aici în luna martie a acestui an.

Cu toate acestea Athit a reuşit să închirieze o maşină şi după mai multe încercări, în urma cărora a fost întors din drum de către autorităţi, el a reusit să se strecoare şi să intre în zona interzisă. Imaginile surprinse de acesta sunt şocante, amintind de dezastrul de la Cernobîl.

Fotograful a fost ferit de radiaţii

Zona este restricţionată, toate intrările fiind închise de către autorităţi. Iar nivelul radiaţiilor este încă unul foarte ridicat. Cu toate acestea Athit, protejat doar cu o simplă mască, s-a aventurat cu aparatul foto în mână printer străzile pustii ale zonei evacuate.

A petrecut în oraş câteva ore, dar nivelul radiaţiilor înregistrat de autorităţi, atunci când l-au verificat la întoarcere, nu era unul îngrijorător, după cum declară în clip. Până în prezent nimeni nu a mai intrat în zona interzisă din Fukushima cu excepţia specialiştilor care au făcut măsurători în zonă, dar şi a unor jurnalişti care au reuşit să treacă de autorităţi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă