16.2 C
București
marți, 19 octombrie 2021

Turiștii români vizitează o cramă celebră din Republica Moldova

Turiștii români vizitează o cramă celebră din Republica Moldova, care sărbătorește cinci ani de la redeschidere. Aceasta este crama Castel Mimi, din apropierea orașului Chișinău.

Crama este amenajată în reședința lui Constantin Mimi, ultimul guvernator al Basarabiei din vremea țarilor. Ulterior, Constantin Mimi a devenit directorul Băncii Naționale a României dar s-a afirmat și ca un ilustru vinificator.

Castel Mimi este primul chateau vinicol din Moldova, fiind fondat în 1893 de către Constantin Mimi. Redeschis în 2016, Castel Mimi Wine & Resort se întinde pe o suprafaţă de 10 hectare. Domeniul include spaţii pentru evenimente şi conferinţe, restaurant, săli de degustare, o galerie de artă şi spaţii de cazare. În curând, Castel Mimi va deschide și un Wine Spa care va transforma locația într-un resort unic în regiune. Serviciile vor merge de la tururi vinicole cu degustare până la servicii hoteliere tematice și SPA.

Turiștii români vizitează o cramă celebră din Republica Moldova

Dintre cei 30.000 de turiști care vizitează locația anual, 27% sunt români. În ultimii 5 ani, Castel Mimi a înregistrat un număr de peste 200.000 de vizitatori.

Compania a finalizat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 2,5 milioane de euro. Investițiile viitoare urmăresc finalizarea Wine Spa, mărirea spațiului de cazare, promovarea turismului autohton și extinderea exportului în România. Se vor planta 200 de hectare de viţă-de-vie şi vor crește capacităţile de îmbuteliere şi de depozitare a produselor finite.

„În cei 5 ani de la redeschidere, Castel Mimi a fost vizitat de peste 2.000 de turiști lunar, care au luat parte la evenimentele pe care le desfășurăm aici. Anual, organizăm la Castel Ziua Rosé în mijlocul verii, VinOPERA în Septembrie și Ziua Vinului în toamnă, alături de multe alte evenimente pentru comunitate, dar și private”, a declarat Adrian Trofim, General Manager Castel Mimi Wine & Resort.

La Castel, turiștii se pot bucura și de primul restaurant de fine dining din regiune, cu preparate specifice, din ingrediente provenite numai de la producători locali. Printre proiectele îndrăznețe la care mai lucrăm se numără și primul Wine SPA din țară, pe care sperăm să-l deschidem în curând pentru cât mai mulți iubitori ai vinului și turismului local.
Castel Mimi reprezintă pentru noi o adevărată valoare care rezistă în timp, reunind atât tradiția, cât și noile tendințe în materie de turism viticol”, a declarat
Adrian Trofim.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă