3.5 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeLifestyleFoodTop 10 destinaţii de vacanţă avantajoase

Top 10 destinaţii de vacanţă avantajoase

Malaezia

Costul biletului de avion este în mod obişnuit rezonabil, iar preţurile din ţară sunt foarte, foarte scăzute, de aceea Malaezia este o alegere inteligentă pentru călătorii în căutare de chilipiruri. Poţi mânca trei feluri de mâncare pentru echivalentul a 25 de lei, iar turismul este foarte bine dezvoltat. Gama de cazare este largă şi găseşti câteva locuri ieftine şi foarte frumoase unde poţi sta, precum casele tradiţionale din lemn, pe plajă sau în junglă. Mergi în paradisul tropical din Insulele Perhentian, pentru plajele cu nisip alb şi apa limpede, de cristal.

Tailanda

Vacanţele în această ţară au fost întotdeauna avantajoase şi aşa au rămas şi anul acesta. Tailanda este una dintre locurile de odihnă favorite ale turiştilor europeni. Vizitatorii sunt răsfăţaţi, începând cu cazarea – chiar şi cea mai ieftină colibă de pe plajă este mai frumoasă decât camerele de hotel din alte destinaţii. În plus, staţiunile oferă reduceri substanţiale, pentru că îşi doresc ca turiştii să revină. Nu rataţi oraşul Chiang Mai, cu cele peste 300 de temple şi cursuri despre orice, începând de la gătit până la kickboxing.

Mexic

Mexicul a fost dintotdeauna favoritul nord-americanilor, datorită junglelor primitoare, a mării turcoaz, nisipurilor aurii şi staţiunilor pline de viaţă. În 2009, a devenit chiar mai ieftin, când dolarul american a ajuns la cea mai mare diferenţă înregistrată în ultimii 15 ani faţă de peso-ul mexican. Vizitatorii din toată lumea pot găsi zboruri relativ ieftine spre Mexic, plus preţuri mici, care au fost reduse pentru a încuraja turismul în această perioadă dificilă. Dacă vrei să vizitezi ruinele mayase, precum cele de la Palenque, mergi dis de dimineaţă, ca să eviţi aglomeraţia.

Londra

Criza economică are şi o parte bună: în ciuda reputaţiei sale de a fi ridicol de scumpă, Londra a devenit astfel mult mai accesibilă pentru turişti. Cursul de schimb favorabil înseamnă că vizitatorilor li se va părea costul cazării şi meselor cu cel puţin o treime mai mic decât acum câţiva ani. Hotelurile de lux au redus atât de mult tarifele, încât răsfăţul de cinci stele reprezintă de multe ori variantă economică.

Islanda

Ţi-ai dorit dintotdeauna să descoperi această ţară magică, cu gheţari, vulcani şi izvoare fierbinţi, dar nu ai făcut-o, pentru că te-au descurajat preţurile exorbitante? Ei bine, 2010 este anul potrivit pentru a vizita această destinaţie. Colapsul dramatic de anul trecut al monedei naţionale, coroana islandeză, faţă de alte valute, au făcut brusc Islanda mult mai accesibilă.

Africa de Sud

Această ţară nu are de oferit numai un climat uimitor, peisaje sălbatice întinse, plaje cu nisip fin şi aventuri spectaculoase în sălbăticie, ci şi nişte preţuri atât de mici, încât totul ţi se va părea un chilipir. Totuşi, preţurile vor fi considerabil mai mari în luna iunie şi la începutul lui iulie, pentru că aici va avea loc Cupa Mondială FIFA. Pentru o panoramă impresionantă, ia telecabina până pe Muntele Table, dimineaţa sau seara, când vizibilitatea este sporită.

India

Cu ani de boom economic în spate, India surprinde mulţi turişti cu preţuri mai piperate decât s-ar fi aşteptat. Totuşi, cele mai multe monede străine pot cumpăra încă o cantitate suficientă de rupii, deci traiul este foarte ieftin. Mergi în oraşele mari, gustă dhal şi orez şi vei vedea cât de multe cumperi cu bani puţini. În plus, poţi achiziţiona articole de lux sau camere fantastice la hoteluri construite în foste palate, pentru sume surprinzător de mici.

Bulgaria

Cea mai ieftină opţiune pentru turiştii din ţările apropiate, Bulgaria a devenit una dintre destinaţiile est-europene unde merită să îţi faci vacanţa. Are plaje foarte bune, de-a lungul Mării Negre, iar Sofia, capitala, este unul dintre cele mai vechi oraşe din Europa. Preţurile sunt mici, iar biletele de avion către Bulgaria, ieftine.

Kenya

Turismul kenyan a fost zguduit de revoltele post-electorale din 2008, dar anul trecut a început să revină pe piaţa mondială. Autorităţile încă se luptă din greu să atragă turiştii, într-o ţara în care nivelul de trăi este foarte scăzut. Poţi căuta pachete turistice foarte avantajoase, în special dacă includ şi safari în preţ, dar dacă preferi să faci lucrurile separat, poţi găsi şi cazare la hotel sau zboruri foarte accesibile. Parcul naţional Tsavo, cel mai mare din Kenya, este cel mai generos loc în materie de lei, elefanţi şi leoparzi.

Las Vegas

Eşti tentat să îţi joci economiile de o viaţă? Preferi pariurile în defavoarea băncii? Acum este momentul potrivit să îţi faci de cap, pentru că hedonismul este acum disponibil la reduceri fabuloase. Las Vegas este una dintre destinaţiile care a fost lovită grav de criza economică, iar numărul turiştilor a scăzut. Din această cauză, agenţiile de turism încearcă toate metodele pentru a atrage vizitatori. Dacă vrei strălucire şi distracţie, este timpul să te îndrepţi către Vegas. Ca să fii sigur ca ai ales cea mai avantajoasă vacanţă, încearcă site-ul de chilipiruri Cheapo Vegas.

Sursa foto: sxc.hu

Elena David
Elena Davidhttp://elena-david
Elena David, redactor Rl online
Cele mai citite

Ghiveciul AUR reîncălzit după rețeta PRM

Scena politică de la noi seamănă astăzi izbitor de mult cu cea din anii 2000, când PRM-ului lui Corneliu Vadim Tudor sufla în...

Globurile de Aur 2024. „Barbie” şi „Succession” au primit câte nouă nominalizări fiecare la categoriile film şi televiziune

„Barbie” şi „Succession” au primit câte nouă nominalizări fiecare la categoriile film şi televiziune, pentru gala Globurilor de Aur din 2024 care va fi...

Realitatea „României Educate”: Una din patru școli nu are apă curentă, ori are WC-ul în curte

Mult mediatizatul program de suflet al președintelui Klaus Iohannis, „România Educată” este doar un document de fațadă, pentru că realitatea din școlile românești...
Ultima oră
Pe aceeași temă