0 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeLifestyleFoodTokyo, cel mai scump oras din lume

Tokyo, cel mai scump oras din lume

Londra a parasit topul 10 al celor mai scumpe orase din lume, ajungand pana pe locul 16, dupa ce timp de opt ani a fost considerata de catre expati cel de-al treilea oras scump al lumii. Dupa ce Moscova, capitala Rusiei, a fost declarata, in ultimii trei ani, drept cel mai scump oras din lume, aceasta a fost devansata, in acest an, de Tokyo si Osaka, informeaza Bloomberg, citat de ziare.com.

Asadar, in prezent Moscova ocupa locul trei in Topul celor mai scumpe orase din lume. Tokyo este primul loc iar Osaka este pe doi. Subclasarea Londrei se datoreaza deprecierii semnificative a lirei sterline comparative cu dolarul american, care a dus la micsorarea preturilor chiriilor.

"Multe monede, inclusiv euro si lira sterlina, au scazut considerabil fata de dolar, ceea ce cauzeaza caderea mai multor orase in acest top", a declarat Nathalie Constantin-Metral, un cercetator care a luat parte la acest studiu.

Urmatoarele orase europene care se numara printre primele zece cele mai scumpe zece orase din lume pentru expatriati sunt Geneva si Zurich pe locurile patru si sase, in crestere fata de locurile opt si noua ocupate anul trecut. Copenhaga a ramas pe locul sapte, iar Milano si Paris au pierdut un loc ajungand pe pozitiile 11 si, respectiv, 13.

In general, toate orasele europene au "cazut" in clasamentul de acest an, Varsovia alunecand de pe locul 35 pe 113, in vreme ce orasele din Suedia, Ucraina, Cehia, Romania si Ungaria au pierdut intre 36 si 48 de pozitii.

Cele mai citite

Vloggerul Mircea Bravo, implicat într-un accident auto

Mircea Bravo a fost implicat într-un accident auto, luni, 4 decembrie 2023. Potrivit declarațiilor vloggerului, se pare că nimeni nu a fost rănit. „Luni, 4...

Arnold Schwarzenegger a dezvăluit! Care este filmul ce i-a schimbat cursul vieții

Arnold Schwarzenegger a devenit celebru în documentare precum "Pumping Iron", ceea ce s-a tradus ulterior printr-o carieră de succes la Hollywood, asta și datorită fizicului...

Festivalul de film fantastic Dracula TiMes, parte a Dracula Film Festival, s-a încheiat

Dacre Stoker, stră-stră-nepotul lui Bram Stoker, autorul cărții Dracula (1897), a participat la Dracula TiMes cu prezentarea „Stoker on Stoker, Misterele din culisele scrierii...
Ultima oră
Pe aceeași temă