18 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021

Studiu – Cum îți poate scurta viața consumul de hotdogi

Cercetătorii de la o Universitatea din Michigan au descoperit faptul că, dacă mănânci un hot dog îți poate scurta viața cu 36 de minute.

Cercetătorii de la o Universitatea din Michigan au descoperit faptul că, dacă mănânci un hot dog îți poate scurta viața cu 36 de minute.

Într-un studiu publicat în revista Nature Food, în luna august, cercetătorii în Nutriţie au analizat 5.853 de alimente din dieta americanilor şi au măsurat efectele în minute de viaţă sănătoasă câştigate sau pierdute astfel.

„Am vrut să facem o evaluare a efectelor benefice şi dăunătoare ale alimentelor în întreaga dietă”, a declarat pentru CNN Olivier Jolliet, autor principal al lucrării.

Echipa a venit cu un indice care calculează sarcina benefică sau dăunătoare pentru sănătate în minute de viaţă sănătoasă.

„De exemplu, se pierd 0,45 minute din viaţă pe gram de carne procesată sau se câştigă 0,1 minute pe gram de fructe. Ne uităm apoi la compoziţia fiecărui aliment şi apoi înmulţim acest număr cu profilurile alimentare pe care le-am dezvoltat anterior”, Jolliet spus.

Consumul de alimente precum nuci, leguminoase, fructe de mare, fructe şi legume fără amidon, pe de altă parte, are efecte pozitive asupra sănătăţii, a constatat studiul, relatează Mediafax.

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru, jurnalist la România Liberă din 2021. Noi începuturi, mult dinamism și multă speranță.
Ultima oră
Pe aceeași temă