-1.1 C
București
joi, 27 ianuarie 2022
AcasăLifestyleFoodGrupului Carmistin lansează gama ,,Puiul Bio”, sub brandul La Provincia

Grupului Carmistin lansează gama ,,Puiul Bio”, sub brandul La Provincia

Grupul Carmistin, unul dintre principalii jucători de pe piața agribusiness din România, a lansat gama ,,Puiul Bio” sub brandul La Provincia. Grupul Carmistin are singura unitate de producție de pui din România cu autorizație bio. 

,,Decizia creșterii portofoliului La Provincia cu gama Puiul Bio a venit natural, în urma unui studiu online derulat în martie 2021 împreună cu iSense Solutions pe un eșantion de 800 de persoane din mediul urban. Peste 50% dintre persoanele chestionate au subliniat nevoia de a găsi pe piața din România produse din carne de pui bio. Consumatorii cărora ne adresăm sunt cei care sunt orientați spre un stil de viață echilibrat, care la cumpărături fac alegeri stricte, aliniate cu principiile unei alimentații sănătoase”, afirmă Ligia Smădu, Marketing Manager Grup Carmistin.

Puiul Bio La Provincia este crescut tradițional, în aer liber, în spații de minimum 4 mp pentru fiecare pasăre, potrivit unui comunicat transmis redacției.

Compania precizează că se acordă o atenție deosebită hranei, care este 100% din cereale organice. În plus, creșterea este una lentă, de minimum 81 de zile, nefiind folosiți hormoni de creștere.

La nivelul Grupului Carmistin, lansarea gamei La Provincia Pui Bio face parte din linia strategică de producție a hranei sănătoase prin procese sustenabile, conduse în corelare cu diminuarea emisiilor de carbon.

Totodată, la nivel de grup, se leagă parteneriate de lungă durată cu micii fermieri care împărtășesc valorile și viziunea Grupului Carmistin, bazate pe producția alimentelor într-un mod echitabil, sănătos şi ecologic. 

Mare parte dintre terenurile cultivate sunt deja convertite în culturi bio, întreținute cu sisteme moderne de irigație, mai informează Grupul.

„Sistemele alimentare și cele climatice sunt strâns legate, astfel încât este crucială orientarea spre o producție mai durabilă a proteinelor animale cheie cu impact minim asupra ecosistemelor naturale. Fără investiții majore, companiile românești nu își vor putea asigura competitivitatea față de concurența internațională și nu vor putea implementa politici sustenabile de dezvoltare”, transmite Grupul Carmistin.

Înființat în anul 2000 de familia Paraschiv, Grupul Carmistin este unul dintre cei mai mari jucători de pe piața agribusiness și de procesare a cărnii din România. Totodată, este unul dintre puținele holdinguri agricole care integrează în proporție de 90% lanțul de producție agrozootehnic, începând de la cultivarea cerealelor, producția de furaj, creșterea animalelor, până la producție, procesare și distribuție de produse și preparate din carne.

Cele mai citite

Video – Cum să pictezi o ușă

How to Paint a Door pic.twitter.com/lPuI1QV2oa — House Beautiful (@HouseBeautiful) January 26, 2022 The post Video – Cum să pictezi o ușă appeared first on casamea.ro.

Republica Moldova ia cu o mână de la România și dă cu cealaltă Rusiei

Republica Moldova se vede pusă din nou în situația de a lua rapid ajutorul pe care-l oferă România, dar în același timp trebuie să...

Căzile freestanding – Cum le montăm și amenajăm baia?

Cu siguranță s-a întâmplat ca atunci când pleci în concediu mare să îți fie bucuria să vezi că baia camerei tale are o cadă freestanding. În acel...
Ultima oră
Pe aceeași temă