23 C
București
joi, 18 august 2022
AcasăLifestyleFoodGALERIE FOTO: Golden Gate Brigde, cel mai frumos pod din lume

GALERIE FOTO: Golden Gate Brigde, cel mai frumos pod din lume

Golden Gate Bridge, cu o lungime totală  de 2737 de metri, a fost inaugurat pe 27 mai 1937. În acea zi, podul a fost deschis doar pietonilor, fiind traversat de peste 200.000 de persoane. Golden Gate Bridge leagă orașul San Francisco de orașul Sausalito, fiind situat peste strâmtoarea Golden Gate ce face legătura între Oceanul Pacific și Golful San Francisco.

CITEŞTE ŞI  GALERIE FOTO. Imagini RARE din timpul construcţiei Canalului Dunăre-Marea Neagră

Podul a devenit celebru deoarece a fost prima construcție suspendată la peste 150 m deasupra apei, fiind un exemplu elocvent al stilului arhitectural Art Deco târziu din Statele Unite. A devenit rapid un simbol al orașului San Francisco, fiind adesea identificat cu spiritul liberal al celebrului oraș californian. Golden Gate Brigde a fost construit din donații, deoarece în acea perioadă Statele Unite se aflau într-o criză economică profundă, cunoscută ca Marea Recesiune Economică.

CITEŞTE ŞI  GALERIE FOTO Cel mai mare pod hobanat din România

O bună perioadă de timp podul suspendat a fost cel mai lung din lume, partea suspendată măsurând 2.332 de metri. Cel mai înalt stâlp de susținere are 227 de metri, iar grosimea cablurilor principale este de 92 cm. Podul cântărește 887.000 de tone și pentru realizarea lui s-au folosit peste 600.000 de nituri.

CITEŞTE ŞI  GALERIE FOTO. Gara de Nord, inima Bucureştiului de demult

Planurile pentru contruirea unui pod care să lege cele două maluri ale strâmtorii Golden Gate s-au făcut încă din anul 1871, mulți specialiști având îndoieli cu privire la modalitatea de finanțare. În 1920, autorităţile au reînoit şi îmbunătăţit planurile de construcţie, iar pe 5 ianurie 1933 au început lucrările care s-au încheiat pe 27 mai 1937. Joseph B. Strauss, inginerul șef de la Golden Gate, spunea că realizarea acestui pod controversat a necesitat: „200 de milioane de cuvinte pentru a convinge populația de necesitatea existenței sale și numai patru ani și 35 milioane de dolari pentru construirea lui„.

 

(sursa: wikipedia.org)

 

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă