Cu toate anchetele derulate de procurorii militari, nicio persoana nu a fost identificata ca facand parte dintr-o retea terorista, care sa fi actionat, in decembrie 1989, pe teritoriul Romaniei. La o audiere, in calitate de martor al lui Silviu Brucan (membru al primului guvern postrevolutionar), la Parchetul Militar de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, acesta a afirmat ca nu au existat, pe durata evenimentelor decembriste, ingerinte externe, "nici de la rusi, nici din partea altei puteri”, iar "asa-numitii teroristi erau forte fidele regimului ceausist, provenite din aparatulul securitatii si militiei”. Declaratii asemanatoare au facut si celelate persoane audiate de procurorii militari si care au detinut functii de decizie importante inainte si dupa decembrie 1989.
Pana in prezent, procurorii militari au finalizat dosarele privind revolutia din judetele Cluj, Prahova, Dambovita, Bacau, Sibiu si Timis, urmand ca in perioada urmatoare sa se clarifice si situatia din Bucuresti si Brasov. Au fost audiati mii de martori si cercetate tot atatea dovezi, iar dosarele insumeaza zeci de mii de pagini. In niciunul din aceste dosare nu au fost identificate persoane care sa poata fi asimilate cu teroristii straini.
Majoritatea celor care au tras in populatie provin din randul fostelor forte de asigurare a ordinii precum militia, armata, securitatea, garzile patriotice si uneori informatori ordinari, toti romani. In dosarele solutionate de procurorii militari, pentru fiecare victima a fost identificat tragatorul. S-au audiat martorii, s-au facut cercetari pe teren etc. Lipsesc, insa, informatiile de referinta, desfasuratoarele unor actiuni de lupta si care ar putea ajuta la centralizarea si structurarea datelor din dosar.