13.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăLifestyleFirma de pază de la meciul România - Ungaria, sancționată pentru "spectacolul"...

Firma de pază de la meciul România – Ungaria, sancționată pentru „spectacolul” pirotehnic al suporterilor

Firma care a asigurat ordinea publică la meciul România – Ungaria, încheiat 1-1, a fost sancționată de Jandarmeria Română pentru incidentele care au avut loc pe Arena Națională. 

Firma BGS, care a asigurat paza la partida de pe Arena Națională a primit o amendă în valoare de 1.000 lei, suma maximă prevăzută de lege, pentru faptul că nu a reușit să împiedice galeriile să pătrundă cu materiale pirotehnice pe stadion. Suporterii au aruncat cu petarde și au aprins mai multe torțe pe parcursul meciului din preliminariile Euro 2016.

"Totodată, doi angajaţi ai societăţii private de securitate – şefi de dispozitive în zona Peluza Nord şi Peluza Sud – au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de 500 de lei, pentru nerespectarea obligaţiilor ce revin personalului de ordine şi siguranţă, privind controlul corporal la intrarea în arena sportivă, ceea ce a permis introducerea şi folosirea în stadion a materialelor pirotehnice", se arată într-un comunicat de presă al Jandarmeriei.

"Până în acest moment, unui angajat al societăţii de securitate i-au fost întocmite actele de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri sau alte violenţe, faptă prevăzută de art. 193 Cod Penal. Verificările continuă în vederea stabilirii existenţei şi a altor încălcări ale legii, din partea agenţilor de ordine."

În urma incidentelor de la meci, Jandarmeria a identificat 50 de persoane, dintre care 30 au fost sancţionate pentru tulburarea ordinii publice. Amenzile au cumulat un total de 18.000 lei.

Firma BGS şi-a reziliat contractul cu FRF în urma incidentelor de la meciul România – Ungaria.

Cele mai citite

Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Autoritățile sunt pregătite să evacueze oamenii

ANM avertizează că un cod portocaliu va fi valabil în perioada 29 septembrie ora 08:00 - 30 septembrie ora 10:00. „După emiterea avertizărilor au fost...

S-a dat ordin de evacuare pentru 1200 de persoane vulnerabile

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgență a decis evacuarea celor care locuiesc pe albia râurilor şi în zonele cu potenţial de risc la inundaţii Este...

Guvernul italian analizează posibilitatea de a introduce castrarea chimică pentru violatori

Guvernul condus de Giorgia Meloni analizează posibilitatea de a introduce castrarea chimică pentru persoanele condamnate pentru violențe sexuale, după ce Partidul Liga, de extremă...
Ultima oră
Pe aceeași temă