Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Filmul „Lemonade”, în selecţia a trei festivaluri de pe trei continente

Filmul „Lemonade“, lungmetrajul de debut al Ioanei Uricaru turnat în America de Nord, va fi prezentat în acest weekend la International Women’s Film Festival of Salé (Maroc), Jagran International Film Festival (India) şi Festivalul Filmelor Independente ARS (Polonia).

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 28.09.2018 - 12:17

La International Women’s Film Festival of Salé şi la ARS Independent 2018 din Katowice, producţia a fost selectată în competiţia oficială. Pelicula va închide a noua ediţie a Festivalului de Film Jagran din Delhi, urmând a fi prezentată în alte 16 oraşe din India.

„La sfârşitul acestei luni, «Lemonade» va propune povestea unei imigrante romance publicului din trei ţări unde atât emigraţia cât şi condiţia femeii sunt subiecte acute şi importante: Maroc, Polonia şi India. Ne bucură că filmul nostru a captat interesul selecţionerilor şi distribuitorilor din locuri atât de diferite, şi îmi doresc ca aceste proiecţii să fie prilej de a pune întrebări şi de a stârni conversaţii”, a transmis Ioana Uricaru într-un comunicat.

Filmul îi are în distribuţie pe Mălina Manovici, Dylan Scott Smith, Steve Bacic, Milan Hurduc şi Ruxandra Maniu, şi spune povestea Marei, o mama celibatară în vârstă de 30 de ani aflată în Statele Unite pentru o slujbă temporară ca asistent medical, care se căsătoreşte cu un american. Când începe demersurile pentru a obţine permisul de şedere, Mara îşi dă seama că America reală nu semănă cu cea din visurile ei.

După premiera mondială din luna februarie la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, în secţiunea Panorama, „Lemonade” a fost selectat în peste 20 de festivaluri din întreaga lume, având premiera americană la Tribeca Film Festival din New York şi a fost distins cu premiul pentru cea mai bună regie la festivalul de film de la Sarajevo.

Lungmetrajul a mai fost recompensat cu premiul Danube 2860 pentru cel mai bun film la Dunav Film Fest Smederevo (Serbia), premiul presei, UFK-UCC, în cadrul Filmfestival Oostende din Belgia, premiul „Perspective Young Cinema“  la Fünf Seen Film Festival din Germania şi premiul pentru cel mai bun film la FEST New Directors / New Films Festival din Espinho, în Portugalia.

În România, „Lemonade“ va putea fi văzut în cinematografe începând cu 26 octombrie 2018, fiind distribuit de Voodoo Films.
Pe lângă Bucureşti, filmul va rula la Iaşi, Timişoara, Ploieşti, Cluj, Constanţa, Vaslui, Braşov, Lugoj, Călăraşi, Buzău, Suceava, Piteşti, Târgu Mureş, Reşiţa, Caransebeş, Vulcan, Oraviţa, Sibiu, Galaţi, Slobozia, Sfântu Gheorghe şi Arad.

Filmul este scris de Ioana Uricaru şi Tatiana Ionaşcu, produs de Cristian Mungiu, iar producător executiv este Tudor Reu.

Comentarii