11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleFericirea este o stare naturala

Fericirea este o stare naturala

Cauzele sunt diverse: munca, afaceri, economie, probleme de sanatate, studii, relatii. Numarul mare de oameni care sufera de aceasta afectiune ne-ar putea deja determina sa o numim “pandemie”.

Unul dintre motivele principale pentru imbatranire si boli degenerative este stresul, de la probleme cardiovasculare la diabet sau cancer. Cand ne simtim stresati, mancam compulsiv facand mai dificila mentinerea greutatii noastre ideale. Stresul provoaca anxietate, nervozitate si oboseala. Trebuie sa incercam sa controlam stresul, iar uneori este imposibil sau foarte dificil fara un anumit ajutor.

Plantele au fost folosite ca remediu medicamentos inca din istorie. Ele pot fi eficiente atat pentru adulti, cat si pentru copii. Desi este cunoscut faptul ca pentru eliminarea stresului putem sa folosim produse naturale care pot ajuta la reducerea atat a simptomelor, cat si a stresului, in realitate nu exista o orientare exacta, nici in ceea ce priveste dozarea, nici ce produs este cel mai potrivit pentru fiecare persoana. Motiv pentru care, de multe ori, singura solutie este sa le incercati.

Putem beneficia de actiunile plantelor naturale in infuzii, tincturi, extracte fluide sau capsule, extracte simple sau mixte si combinate cu alte produse, cum ar fi minerale sau vitamine.

Ierburile uscate pot fi consumate ca infuzie sau ca decoct. In primul, se adauga apa foarte fierbinte deasupra ierburilor, lasand-o timp de cateva minute.

Tincturile sunt extracte din plante facute cu alcool. Acest lucru ofera o mare stabilitate formulelor.

Extractele fluide sunt similare cu tincturile, desi mult mai concentrate. De asemenea, pot fi gasite fara alcool.

Capsulele sau tabletele prezinta avantajul ca pot fi luate rapid si usor. In cazul extractelor standardizate, doza este exacta si mereu aceeasi, iar efectele sunt asemanatoare sau superioare infuziilor, extractelor fluide sau tincturilor, depinzand de variabile care tin de: calitatea si concentratia extractelor, nivelul tehnologic implicat in pastrarea calitatilor ingredientelor si substantelor active folosite, mecanismele bio-chimice implicate in asimilarea extractelor etc.

Aromaterapia. Unele plante contin uleiuri esentiale volatile cu actiuni relaxante. Spre exemplu, uleiurile sau planta in sine pot fi adaugate in perne pentru un somn linistitor.

Dincolo de cele mentionate anterior, exista multe produse naturale care pot ajuta in perioade de stres sau nervozitate speciala. Atunci cand sunteti stresati de multe ori, nu este vorba doar de a lua un produs, exista atitudini si actiuni simple care va pot ajuta. Faceti exercitii fizice chiar si pentru o perioada scurta de timp si, daca este posibil, in aer liber, exercitiul ajuta la eliberarea de endorfine. Rasul imbunatateste starea de bine si scade cantitatea de hormoni legati de stres. Rasul ne face sa ne simtim fericiti.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă