Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Femeile care au fost bărbați, acceptate în francmasoneria engleză

Francmasonii din Anglia vor accepta femei în rândurile acestei organizaţii, a cărei activitate este marcată de discreţie, însă calitatea de membru va fi acordată doar dacă acele reprezentante de sex feminin au fost în trecut bărbaţi masoni, informează Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 01.08.2018 - 20:36

Marea Lojă a Angliei (United Grand Lodge of England - UGLE), organizaţie exclusiv masculină, a publicat o nouă politică în privinţa schimbării genului, care stipulează că "un francmason care, după iniţiere, încetează să mai fie bărbat, nu încetează să fie francmason".

UGLE, organismul ce administrează majoritatea lojilor masonice din Anglia şi Ţara Galilor, afirmă că recunoaşte schimbările petrecute în societatea actuală şi i-a îndemnat pe membrii ei să dea dovadă de bunătate şi toleranţă faţă de reprezentanţii săi care şi-au schimbat genul.

De asemenea, femeile care devin bărbaţi vor avea şi ele dreptul de a depune cereri pentru a deveni francmasoni, potrivit noii politici adoptate de UGLE.

Potrivit reprezentanţilor UGLE, codul vestimentar recomandat (al organizaţiei, n.r.) a fost extins pentru a include fuste şi bluze negre, alături de costume închise la culoare, însă membrii care şi-au schimbat sexul şi au devenit femei trebuie să fie în continuare numiţi "fraţi" de către ceilalţi reprezentanţi ai organizaţiei.

Marea Britanie a adoptat o lege care previne discriminarea persoanelor care au făcut operaţii de schimbare a sexului.

Marea Lojă a Angliei a fost înfiinţată în 1717 la Londra şi numără în prezent aproximativ 200.000 de membri.

Comentarii