Farse celebre de 1 Aprilie. Una dintre ele a sugerat o relaţie de dragoste Gorbaciov - Thatcher

În fiecare an, pe data de 1 aprilie, în toate ţările se serbează ziua păcălelii, iar acest moment a prilejuit, de-a lungul timpului, şi câteva farse celebre.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 01.04.2018 - 18:44

Una dintre păcălelile care au devenit celebră a sugerat că ar exista o relaţia de dragoste dintre premierul britanic Margaret Thatcher şi preşedintele sovietic Mihail Gorbaciov, informează, duminică, Mediafax.

Astfel, pe data de 1 aprilie 1987, în cotidianul britanic Daily Mirror apărea o ştire care trebuia să şocheze lumea politică din întreaga lume: prim-ministrul Regatului Unit, Margaret Thatcher, şi liderul Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, trăiau o poveste de dragoste.

Ziariştii prezentau şi ceea ce ei susţineau că ar fi o dovadă în acest sens: o fotografie cu cei doi politicieni stând la o masă şi alintându-se.

Opinia publică a fost şocată la acea vreme să afle că "Doamna de Fier", fiind femeie căsătorită, a putut avea un asemenea comportament. Într-un final, reprezentanţii presei au dezvăluit faptul că cele două persoane surprinse în imagine erau, de fapt, sosii ale celor doi lideri politici.

Comentarii